Consumi peşte gras şi scapi de cancer de prostată

14 aprilie 2014   Actualitate

Studiile cercetătorilor americani arată că cei care mănâncă peşte gras, cum este somonul, sardelele sau macroul, care au un nivel ridicat de acizi graşi omega-3, sunt cu până la 40% mai puţini expuşi riscului de a suferi de cancer de prostată.

Bărbaţii trecuţi de vârsta de 50 de ani au mai multe riscuri să dezvolte o tumoare, de aceea oamenii de ştiinţă recomandă un consum regulat de peşte gras, care poate scădea semnificativ probabilitatea de apariţie a cancerului de prostată.

Din studiile publicate în Jurnalul American de Epidemiologie se arată că pacienţii care au mâncat peşte gras au fost mai protejaţi cu 34 până la 40% de riscul de a muri din cauza tumorii maligne.

Cercetările experţilor de la Şcoala de Sănătate Publică „Harvard“ din Boston, (SUA), au mai demonstrat că bărbaţii care au adoptat un meniu bogat în grăsimi saturate au fost de două ori mai predispuşi să moară din cauza tumorii.

La experiment au participat 525 de oameni, cu vârsta medie de 70 de ani, care s-au înscris în studiu în anul 1989.

Rezultatele arată că până anul trecut, 222 dintre ei au murit din cauza cancerului de prostată şi 268 din alte cauze.

Mai multe