Condimentele te ajută să slăbeşti
Scorţişoara scade glicemia
Asociată cu perioada sărbătorilor, scorţişoara reglează nivelul de zahăr din sânge, prelungeşte senzaţia de saţietate, scade colesterolul rău şi te ajută să ţii în frâu poftele culinare. Dă un gust deosebit preparatelor şi nu are aport energetic mare. Dacă vrei să slăbeşti, adaugă o linguriţă de scorţisoară în ceai, cafea sau lapte, în locul zahărului sau altui tip de îndulcitor. E potrivită şi pentru suferinzii de diabet.
Ardeiul iute creşte metabolismul
Datprită compuşilor săi activi, printre care capsaicina, stimulează activitatea metabolică şi are valoare energetică scăzută. Adăugat, cu moderaţie, în supe, mâncăruri sau sosuri pentru salate, stimulează arderile la nivel celular. Atenţie! În cantitate mare, ardeiul iute stimulează pofta de mâncare. Nu se recomandă persoanelor cu probleme gastrointestinale.
Citeşte mai multe pe această temă AICI