Cerealele cu lapte, un mod sănătos de a începe ziua
Conform aceluiaşi studiu, micul dejun este cheia pentru un stil alimentar şi de viaţă sănătos, acesta asigurând mare parte din calitatea nutriţiei.
Spre deosebire de celelalte variante pentru micul dejun, cerealele cu lapte sunt o bună sursă de calciu şi de numeroase elemente nutritive esenţiale, precum fibrele, proteinele şi carbohidraţii.
,,Rezultatele obţinute nu sunt decât alte dovezi ale faptului că un mic dejun sănătos reprezintă valoarea unor alegeri bune. Cerealele cu lapte la micul dejun conţin mai puţine grăsimi şi zahăr decât alte preparate”, a afirmat Chris Seal, profesor de Nutriţie la Universitatea ,,Newcastle”, din Marea Britanie.
Pentru realizarea studiului, cercetătorii, coordonaţi de nutriţionistul Sigrid Gibson, au analizat datele medicale şi alimentaţia a 12.068 de persoane din Marea Britanie, cu vârsta cuprinsă între 19 şi 64 de ani.
Dintre participanţi, 82% preferau laptele pentru micul dejun, 39% cerealele, 33% pâinea cu unt şi doar 14% fructele.