Ceaiul care oferă protecţie împotriva cancerului oral
Substanţa, cunoscută sub numele de epigalotechina 3 (EGCG), are capacitatea de a distruge celulele canceroase, fără a le afecta pe cele sănătoase.
Mai exact, compusul influenţează în mod direct procesul de dezvoltare al celulelor maligne, ceea ce nu le lasă să ajungă la maturitate.
La aceste rezultate au ajuns cercetătorii americani după ce au efectuat de-a lungul timpului mai multe teste în laborator.
,,Deşi nu cunoaştem exact cum poate ţinti celulele canceroase şi le poate distruge, compusul epigalotechină este cel care oferă protecţie împotriva cancerelor, în special al celui oral. De asemenea, această substanţă are proprietatea de a nu afecta celulele sănătoase, ci chiar de a de întări capacitatea de apărare”, a afirmat Joshua Lambert, professor de ştiinţe alimentare la Universitatea de Stat din Pennsylvania.
Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Molecular Nutrition and Food Research”.