Ceaiul care ajută la prevenirea afecţiunilor inimii

23 februarie 2016   Actualitate

La aceste concluzii au ajuns specialiştii după ce au realizat o cercetare la care au participat mai mult de 90.000 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 40 şi 69 de ani.

După ce le-au analizat şi obiceiurile alimentare ale participanţilor la studiu, cercetătorii au ajuns la concluzia că doar o cană de ceai verde consumată zilnic poate scădea cu10% predispoziţia pentru decesul timpuriu.

Bine de ştiut este că un consumat mai ridicat de ceai verde este asociat şi cu o scădere mai mare a riscul de dezvoltare a problemelor cardiovasculare.

Oamenii de ştiinţă au descoperit în urma analizelor că nivelul ridicat de antioxidanţi şi de polifenoli din compoziţia ceaiului verde poate normaliza nivelul tensiunii arteriale şi poate reduce cantitatea de grăsime din organism.

De asemenea, compuşii din ceai ajută la prevenirea mai multor tipuri de afecţiuni ale inimii. Lista beneficiilor pe care ceaiul verde le aduce sănătăţii nu este una scurtă, potrivit specialiştilor.

Antioxidanţii existenţi în ceai aparţin unui grup cunoscut sub numele de polifenoli. Aceste substanţe împiedică radicalii liberi să producă leziuni la nivelul ţesuturilor corpului şi la materialului genetic din interiorul celulelor.

De asemenea, ceaiul verde creşte cantitatea de bacterii bune la nivelul intestinului (lactobacil şi bifidobacterii) şi ajută, implicit, la o bună digestie.

Mai multe