Ce valori trebuie să aibă indicele glicemic
Ce e indicele glicemic?
Indicele glicemic (GI) măsoară efectul alimentelor pe care le consumi asupra nivelului de zahăr din sânge. Termenul a fost inventat în anul 1980 de doctorul canadian David Jenkins. Indicele glicemic reprezintă de fapt un clasament al carbohidraţilor, pe o scară de 1 la 100, considerându-se că este scăzut dacă valorile sale se situează sub 55, mediu între 56-69 şi ridicat dacă este mai mare de 70.
Factori care afectează nivelul indicelui glicemic
-tipul de zahăr folosit: este greşit înţeles faptul că zahărul creşte nivelul indicelui glicemic, ci mai degrabă tipul acestuia. De exemplu, fructoza are 19, iar maltoza 105 -structura amidonului: amidonul este un carbohidrat compus din două molecule, amiloza şi amilopectină. Amiloza este dificil de digerat, în comparaţie cu amilopectina. Alimentele cu un conţinut ridicat de amiloză au un indice glicemic mai scăzut
Citeşte mai multe pe această temă AICI