Ce tip de cafea creşte nivelul colesterolului seric

26 septembrie 2013   Actualitate

De-a lungul timpului, unele studiii au analizat asocierea dintre consumul de cafea şi riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare, în timp ce altele au prezentat o asociere inversă cu riscul de boli cardiovasculare sau atac cerebral în rândul populaţiei generale.

Astfel, rezultatele obţinute au evidenţiat faptul că un consum regulat şi moderat de cafea cu cafeină nu prezintă un efect pe termen lung asupra tensiunii arteriale şi nu creşte riscul de hipertensiune.

Majoritatea dovezilor arată că efectul cafelei asupra colesterolului depinde de modalitatea de preparare. Cafeaua nefiltrată creşte nivelul colesterolului seric, însă cafeaua filtrată şi cea solubilă afectează într-o mai mică măsură colesterolul deoarece majoritatea compuşilor ce măresc nivelul sunt reţinuţi pe hârtia de filtru.

Cafeaua este savurată de milioane de oameni din întreaga lume şi este una dintre cele mai studiate elemente din alimentaţia noastră.

Mai multe