Ce se întâmplă dacă mănânci banane necoapte

4 aprilie 2016   Actualitate

În componenţa bananelor verzi se găseşte amidon rezistent, ce are numeroase beneficii pentru sănătate. Aceasta poate ajuta chiar şi în pierderea în greutate. Alimentele care conţin acest tip de amidon au fibre, care cresc saţietatea. În felul acesta, se consumă mult mai puţine calorii. Potrivit unui studiu recent, amidonul rezistent din bananele necoapte creşte rata de ardere a grăsimilor prin prevenirea organismului de la utilizarea glucidelor drept combustibil. În cazul în care organismul nu este capabil să ardă carbohidraţi, aceştia se depun, formând depozite de grăsime. Pentru diabeticii de tip 2, amidonul rezistent contribuie la rezistenţa la insulină. Aceasta previne pătrunderea glucozei în celulele organismului. Prin urmare, în cazul în care această rezistenţă este redusă şi nivelul de zahăr din sânge va fi mai mic. Bananele verzi, bune pentru sănătatea digestivă Amidonul rezistent din bananele verzi ajută la menţinerea sănătăţii tractului digestiv, acţionând drept combustibil pentru bacteriile probiotice. Acestea luptă împotriva bacteriilor rele care pot duce la probleme digestive, cum sunt diareea şi sindromul de colonul iritabil. Atunci când amidonul rezistent este fermentat, creează acizi graşi, care contribuie la menţinerea sănătăţii colonului. Acest lucru poate reduce riscul de cancer de colon. De asemenea, aceşti acizi graşi cresc capacitatea organismului de a absorbi substanţele nutritive din alimente, în special calciu.

Mai multe despre acest subiect citeşte AICI

Mai multe