Ce se întâmplă când sărim peste micul dejun?

19 octombrie 2012   Actualitate

Oamenii de ştiinţă de la Colegiul Imperial din Londra au vrut să vadă ce se întâmplă în creierul nostru atunci când sărim peste micul dejun.

Pentru acest lucru, ei au analizat cu ajutorul imagisticii prin rezonanţă magnetică (IRM) activitatea cerebrală a 21 de persoane cu greutate normală. Într-o primă fază, s-a efectuat un IRM după ce voluntarii săriseră peste micul dejun, apoi s-a recurs la această analiză după ce ei luaseră un mic dejun bogat, care conţinea 730 de calorii.

De asemenea, voluntarilor li s-au arătat şi fotografii cu alimente. Atunci când au sărit peste micul dejun, participanţii la studiu au avut un apetit crescut pentru alimentele dulci şi grase, lucru ce nu s-a observat şi când ei luaseră masa de dimineaţă.

Specialiştii spun că, pe „stomacul gol”, o anumită parte a creierului implicată în luarea deciziilor (cortexul orbitofrontal) devine mai activă.

Mai multe