Ce eficienţă are vaccinul Johnson & Johnson? Ce alt beneficiu important are

25 februarie 2021   Actualitate

Vaccinul Johnson & Johnson împotriva COVID-19 este în general singur şi foarte eficient împotriva formelor severe de boală, potrivit FDA - Administraţia Americană pentru siguranţa Alimentelor şi Medicamentelor.

Serul Johnson & Johnson a primit evaluări pozitive din partea FDA şi întruneşte standardele pentru a primi aviz de urgenţă din partea autorităţilor americane. În faza a treia a testelor clinice, vaccinul a arătat în cadrul testelor din SUA un nivel de protecţie de 72% .

Datele companiei privind prevenirea formelor grave ale bolii au arătat că eficienţa vaccinului este de 85%. La nivel global însă, vaccinul Johnson & Johnson a avut o eficienţă de 66% împotriva cazurilor moderate până la severe. Faţă de varianta de coronavirus din Africa de Sud, eficienţa a scăzut la 57%.

În plus, o analiză a FDA a arătat că vaccinul ajută şi la prevenirea transmiterii noului coronavirus cu până la 74%.

Vaccinul Johnson & Johnson se administrează într-o singură doză şi necesită un nivel obişnuit de refrigerare. Este un vaccin cu vector viral. Acest tip de vaccin foloseşte un virus diferit, inofensiv, pentru a transmite „instrucţiunile” virusului care cauzează COVID-19.

Potrivit medicului militar Valeriu Gheorgiţă, vaccinul Johnson & Johnson ar putea ajunge în ţara noastră în aprilie.

Mai multe