Ce coji de fructe nu trebuie să arunci

12 mai 2017   Actualitate

Constipaţia te ocoleşte datorită cojilor de mere

Acestea conţin acid ursolic care menţine sănătatea musculaturii. În plus, au proprietăţi antiinflamatoare, previn creşterea colesterolului rău, stimulează secreţia de colagen. Dacă ai probleme legate de constipaţie, cojile de mere le alungă datorită pectinei şi a fibrelor pe care le conţin.

Ia-ţi vitamina C şi din coji de pere

Pentru un plus de vitamina C, mănâncă perele cu coajă cu tot! Pe lângă acest tip de vitamin, cojile perelor au şi fibre solubile care fac din fructele zemoase un remediu contra constipaţiei, dar şi o gustare delicioasă.

Cojile de citrice îţi protejează inima

Lămâile, portocalele, grepfrutul au în cojile lor o mare cantitate de flavonoide, mai precis antioxidanţi care pot preveni bolile cardiovasculare şi cancerul în mod natural, îndeosebi cancerul de sân sau de piele. Cojile citricelor au şi efect diuretic, relaxant şi tonic cardiac.

Antibiotice naturale sunt şi cojile de banană

Chiar dacă nu ţi se par comestibil, cojile bananelor au proprietăţi antibiotice, antifungice. Pot fi mâncate ca atare sau coapte, după ce le-ai zdrobit. Partea interioară a cojilor de banană este indicată şi pentru albirea danturii, prin frecarea dinţilor după periaj.

Cojile de ananas îţi asigură o digestie mai bună

Din cojile de ananas poţi face o infuzie cu efect terapeutic. 2-3 căni de ceai de coji de ananas, băute zilnic, alungă retenţia de apă şi îmbunătăţesc digestia.

Atenţie!

Pe cât posibil, alege fructe din surse sigure, pentru a nu fi afectate de pesticide. În caz contrar, este nevoie să renunţi la coji sau să le speli după cum poţi citi AICI

Mai multe