Ce alimente reduc riscul de probleme erectile

14 ianuarie 2016   Actualitate

Specialiştii sunt de părere că bărbaţii care consumă de trei ori pe săptămână câte o mână de afine şi câteva pahare de vin roşu sunt mai puţin predispuşi problemelor erectile, efectele fiind aceleaşi ca şi în cazul celebrei pastile albastre.

Mai exact, consumul acestui tip de fructe de pădure ajută la îmbunătăţirea funcţiilor sexuale la fel de mult ca atunci când bărbatul ar alerga în medie cinci ore pe săptămână.

Beneficiile se datorează unor compuşi care se găsesc în cantitate mare în afine, anume flavonoidele şi antocianinele. Aceste substanţe se mai găsesc şi în alte alimente, precum cireşele, murele, ridichile, dar şi în coacăzele negre.

La cercetarea, realizată din anul 1986 până în prezent, au participat mai mult de 50.000 de bărbaţi de vârstă mijlocie. La fiecare cinci ani, voluntarii au răspuns la o serie de întrebări formulate de specialiştii.

Astfel, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că participanţii care consumau mai des alimente precum afinele (dar şi alte fructe care conţin aceeaşi compuşi) şi vinul roşu aveau un risc mai redus de a fi diagnosticaţi cu probleme erectile.

Mai exact, predispoziţia era cu 21% mai redusă decât în cazul voluntarilor care nu consumau astfel de alimente.

„Se ştia şi până acum că anumite fructe şi legume au un rol important în prevenirea problemelor cardiovasculare şi a diabetului. Rezultatele cercetării noastre au evidenţiat şi care sunt alimente care reduc riscul de disfuncţii erectile“, a afirmat Aedin Cassidy, autorul studiului şi profesor în cadrul Universităţii de Est din Anglia.

Mai multe