Ce aliment ajută la prevenirea Alzheimerului
Cercetătorii de la Şcoala Medicală a Universităţii Zhejiang (China) susţin că acizii graşi polinesaturaţi, care se găsesc în cantităţi în peşte, ajută la prevenirea apariţia maladiilor Alzheimer, Parkinson, dar scad şi riscul de declin cognitiv.
La cercetare au fost analizate rezultatele de la alte 21 de studii, la care au participat 181.580 de participanţi.
După ce le-au analizat obiceiurile alimentare ale voluntarilor, oamenii de ştiinţă din China au ajuns la concluzia că participanţii care obişnuiau să consume mai des peşte erau şi mai puţin predispuşi Alzheimerului, Parkinsonului, dar şi bolilor mentale.
„Uleiul de peşte, ca şi consumul acestui aliment, ajută la construirea sistemului nervos, păstrează sănătatea inimii şi îmbunătăţeşte şi sănătatea celulor sangvine“, a precizat Anoop Misra, medic la Spitalul „Fortis C-Doc“din India.
Bine de ştiut este că atât peştele oceanic, cât şi cel de apă dulce conţin cantităţi semnificative de acizi graşi polinesaturaţi, susţin specialiştii.