Cauze posibile ale durerii de braţ stâng

11 mai 2017   Actualitate

Atacul de panică

În privinţa simptomelor, se aseamănă destul de mult atacul de cord cu cel de panică. Unele persoane cer ajutor de urgenţă din cauză că le confundă.

Spre deosebire de atacul de cord, durerea şi greutatea resimţită în braţ în timpul unui atac de panică nu persist şi va scădea în intensitate odată ce-ţi schimbi poziţia, iar durerea nu iradiază în spate, gât, braţe sau piept. De altfel, durerea este localizată într-un singur punct. Circulaţia sanguină deficitară Un alt motiv pentru care apare durerea în braţul stâng este circulaţia proastă a sângelui la periferie, în membre. O posibilă traumă sau carenţă de nutrimente poate fi cauza acestei probleme. În unele situaţii, circulaţia deficitară poate fi cauzată de boli serioase ca diabetul şi ai nevoie de un tratament potrivit. Hiperaciditatea gastrică N-ai crede că durerea în braţ poate fi dată de arsurile stomacale. Acestea pot avea simptome asemănătoare cu atacul de cord: greutate în zona pieptului, a braţului stâng, a gâtului.

Dacă suferi de reflux gastroesofagian, poţi resimţi de asemenea durere în braţ. Evită băuturile care provoacă aciditate gastric: cafea, ciocolată, roşii, condiment, sucuri de citrice. Mergi la culcare la 3 ore după masa de seară şi dormi cu capul mai sus decât corpul.

Este posibil ca unele tipuri de medicamente să aibă printre efectele secundare durerea în braţul stâng. Discută cu medicul care ţi-a prescris tratamentul. Poate fi vorba despre statine, care au scopul de a reduce nivelul de colesterol rău din sânge şi care pot provoca dureri musculare sau articulare, furnicături la nivelul palmelor sau tălpilor.

Dacă observi aceste reacţii, este posibil să ai nevoie de o doză mai mică sau de o întrerupere a medicaţiei. De aceea, ai nevoie de sfatul specialistului.

Mai multe