Cât e de importantă alimentaţia gravidelor
Femeile care mănâncă nesănătos riscă să nască prematur
Cercetătorii susţin că alimentaţia unei gravide influenţează considerabil riscul de naştere prematură. Femeile cu o alimentaţie nesănătoasă, bogată în zahăr şi grăsimi, au un risc cu aproximativ 50% mai mare de a naşte prematur, conform studiilor.
Naşterea prematură, una dintre cauzele mortalităţii infantile
Naşterea prematură este una dintre cauzele principale ale mortalităţii infantile. Conform specialiştilor, la nivel mondial, în jur de 10% dintre naşteri au loc înainte de termen.
Alimentaţia este un factor de risc important, dar care poate fi modificat. Nu e niciodată prea târziu pentru a face o schimbare pozitivă.
Cum să reducem mortalitatea neonatală
„Sperăm ca descoperirile noastre să stimuleze adoptarea unei alimentaţii sănătoase înainte de sarcină şi în cursul ei. Acest fapt va ajuta la reducerea mortalităţii neonatale şi la îmbunătăţirea sănătăţii generale a copiilor”, spune dr. Jessica Grieger, coordonatorul studiului.