Cât de periculos este consumul de alcool în sarcină

25 februarie 2016   Actualitate

La aceste concluzii au ajuns specialiştii după ce au efectuat mai multe studii în laborator, pe cobai.

În primă fază, aceştia le-au dat cobailor să consume echivalentul unui pahar de vin pe zi, patru zile la rând, în timp ce femelele erau însărcinate între 17 şi 20 de zile, perioadă comparabilă cu cel de-al doilea trimestru de sarcină la oameni.

După ce au născut, cercetătorii au realizat o serie de teste pe puii cobailor, atât în primele zile de viaţă, cât şi după câteva luni de zile.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că alcoolul consumat în sarcină nu dăunează doar fătului, şi creşte şi predispoziţia pentru alcoolism în cazul generaţiilor următoare.

„Urmează să facem cercetări pe eşantionae mai mari, tocmai pentru a vedea cu exactitate ce impact poate avea consumul de alcool pe termen scurt, dar şi lung“, a afirmat Nicole Cameron, unul dintre cercetătorii care au participat la studiu.

Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical „Alcoholism: Clinical and Experimental Research“.

Mai multe