Cât de mult te afectează la serviciu aceste obiceiuri

15 septembrie 2017   Actualitate

8 din 10 oameni se simt stresaţi la locul de muncă, şi nu conştientiză la ce riscuri sunt expuşi, aşa arată statisticile recente făcute.

Cele mai multe afecţiuni debutează cu o simplă durere de cap şi se poate complica cu instalarea unui ulcer sau chiar a depresiei, şi totul din cauza stresului, în mare parte provenind de la locul de muncă.

Astfel că, fără să îţi dai seama, cuprins de vâlva zilnică, sănătatea ta devine tot mai şubredă.

Statul cu orele pe scaun

Programul zilnic de 8 ore de birou nu ar trebui să fie echivalentul cu a sta nemişcat pe scaun, acest obicei aparent banal este destul de dăunător. Coloana ta în timp poate avea de suferit, unde mai pui şi faptul că această poziţie poate determina inclusiv apariţia hemoroizilor.

Circulaţia sangvină devine deficitară astfel că ar fi indicat să te ridici de pe scaun măcar o dată la o oră sau să mişti picioarele pe sub masă astfel încât să stimulezi circulaţia.

Află cum să arzi calorii când stai la birou AICI

Sari des peste masa de prânz

O alimentaţie echilibrată cuprinde 3 mese principale zilnic, dar dacă la prânz se nimereşte mereu câte o şedinţă importantă sau un deadline ce se apropie de final, atunci ai făcut un obicei din a sări peste masa de prânz sau şi mai rău să mănânci repede în faţa calculatorului.

Acordă-ţi pauza de masă aşa cum se cuvine, în felul acesta vei scăpa de tentaţia de a consuma o cantitate mai mare de alimente seara şi nu vei mai simţi nevoie de gustări nesănătoase.

Masa de prânz te va ajuta să te deconectezi un pic din toată agitaţia ta şi îţi va furniza energia necesară pentru a te putea concentra mai bine asupra sarcinilor tale.

Excesul orelor suplimentare

Orice oră în plus dacă se plăteşte atunci nu este un sacrificiu prea mare, deoarece cu banii extra poţi să faci ceva ce îţi doreai dra nu aveai resurse. Ei bine, acest obicei cu cât este practicat mai des cu atât mai nociv va fi pentru sănătatea ta, deoarece organismul nu mai poate să se relaxeze şi să se odihnească corespunzător.

Încearcă să nu exagerezi cu statul peste program sau cu lucratul acasă. Weekend-ul este pentu familie, pentru relaxare, pentru deconectare.

Renunţă la a mai răspunde la e-mail-uri seara înainte de culcare, în felul acesta îţi vei ajuta creierul să se deconecteze de la viaţa de serviciu şi să se concentreze pe partea de familie şi relaxare, şi te vei bucura de un somn mult mai calitativ.

Comunică mai mult cu cei din jurul tău

Una dintre cele mai grave consecinţe ale zilelor noastre este faptul că alegem să comunicăm din ce în ce mai puţin.

Dacă anumite lucruri te deranjează alege să vorbeşti despre ele pentru că altfel nu se vor rezolva de la sine şi te vor măcina mai mult decât este cazul.

Adoptă un ton calm, cuvintele potrivite astfel încât orice problemă ai avea să o transformi într-un act comunicaţional şi nu într-o serie de reproşuri.

Mai multe