Calmează durerile de stomac cu ceai de muşeţel

27 ianuarie 2018   Actualitate

Mahmureala este o senzaţie de cap tulbure, ce apare după consumul excesiv de băuturi alcoolice. Ameţeală, greaţă, vărsături, durere de cap, sete şi oboseală – toate sunt simptome ale

.

Sunt indicate sucurile de fructe, ceaiurile, mierea, pentru înlăturarea senzaţieide greaţă, supele şi ciorbele. De asemenea, se recomandă consumul de apă în cantităţi cât mai mari pentru a rehidrata corpul.

Ceaiul de muşeţel este util pentru a combate greaţa şi vărsăturile, dar şi pentru a calma durerile de stomac. Infuzia se prepară dintr-o lingură de muşeţel la o cană cu apă clocotită. Se acoperă vasul pentru 10 minute, apoi se strecoară. Ceaiul se bea neîndulcit, iar dacă este vorba de o intoxicaţie, nu se mai consumă altceva în ziua respectivă.

Stările de greaţă, inevitabile după un consum mai mare de băuturi alcoolice, pot fi eliminate cu ajutorul ceaiului de mentă. Se prepară din 6 g de frunze uscate infuzate într-o jumătate de litru de apă, timp de 5 minute. Se bea după mesele principale.

După un episod de consum excesiv de alcool, celulele hepatice au nevoie de refacere, iar fructele de armurariu stimulează regenerarea acestora. Armurariul ajută organismul să reziste celor mai puternice otrăvuri. Astfel, elimină toxinele şi încetineşte viteza de absorbţie a substanţelor toxice la nivelul celulelor hepatice.

Se face o infuzie din o linguriţă fructe de armurariu, proaspăt măcinate, la o cană cu apă. Se beau 2 căni pe zi, urmate de odihnă pe partea dreaptă, 20 de minute. Fructele de armurariu se macină pentru maximum 24 ore şi se păstrează la frigider.

Pe lângă dureri de cap şi stări de ameţeală, în urma consumului excesiv de alcool, pot apărea dereglări şi la nivelul ficatului. Astfel, se recomandă un ceai de anghinare, deoarece are rolul de a regenera celulele hepatice şi de a stimula secreţia biliară. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă frunze la o cană cu apă. Se beau 2 căni pe zi. Ceaiul se poate bea atât înainte, cât şi după consumul de alcool.

Zeama de varză, cunoscută şi sub numele de moare, face adevărate miracole când vine vorba despre mahmureală. Se recomandă să se bea câte 200 ml de moare din oră în oră, timp de jumătate de zi.

Cafeaua este contraindicată ca tratament împotriva mahmurelii, deoarece accentuează starea de rău după o noapte de beţie.

Mai multe