Buruieni de leac din farmacia bunicii - pirul, săpunariţa, volbura, troscotul

10 mai 2017   Actualitate

Iată lista celor 4 „buruieni de leac”:

Buruieni de leac (1) PIRUL - reminalizează oasele şi are grijă de uretră

E drept că are „rădăcină rea” (de fapt... rizomi, care o fac să „migreze” uşor şi să se dezvolte rapid chiar dacă numai o fărâmă de rizom rămâne în pământ) şi le e greu agricultorilor să o scoată din cultura mare, dar... cât de mult bine face această plantă sănătăţii noastre. Tocmai rizomii sunt partea folositoare a PIRULUI - pentru că despre el este vorba. Se recoltează imediat după arătura de primăvară, se scutură de pământ şi se usucă rapid la soare sau în camere foarte bine aerisite.

Ce beneficii au pentru sănătate rizomii de pir? Au acţiune antimicrobiană, sunt slab diuretice, dar au efect bun în reminalizarea sistemului osos. Au, de asemenea, proprietăţi depurative (detoxifiante) şi antitermice. Conţine, totdată, o substanţă numită agropiren, care are proprietăţi antimicrobiene şi antifungice. Ajută la combaterea uretritei, datorită calităţilor lui de diuretic şi dezinfectant.

Cum se foloseşte? Sub formă de ceai sau de decoct.

Cum se pregăteşte? Pentru decoctul din rizomi de pir – 20 g la 100 ml apă. Se fierbe timp de 3-5 minute, apoi se aruncă apa, iar rizomii zdrobiţi se pun din nou la fiert cu 600 ml apă, până ce aceasta scade la 500 ml. se bea în două reprize, pe parcursul unei zile.

Buruinei de leac (2) SĂPUNARIŢA - este expectorant şi diuretic, dar poate deveni toxică

Citeşte mai departe şi află toate detaliile despre aceste tratamente naturiste AICI

Mai multe