Bulimia şi anorexia ar putea fi vindecate în doar un an

14 noiembrie 2013   Actualitate

Oamenii de ştiinţă susţin că au descoperit tratamentul cu ajutorul căruia numeroşi tineri pot scăpa de calvarul prin care trec din cauza tulburărilor alimentare.

Schema de tratament ar putea să dea rezultate pozitive în mai puţin de un an, sunt de părere cercetătorii.

Aceştia consideră că magneţii ar putea ajuta victimele anorexiei şi bulimiei să recâştige controlul asupra vieţii lor.

Experimentele cercetătorilor canadieni arată că şi pacienţii care suferă de mai mulţi ani din pricina tulburărilor alimentare pot la finalul tratamentului să se bucure de absenţa simptomelor cumplite care însoţesc atât anorexia, cât şi bulimia.

Anorexia este o tulburare psihică ce face parte din categoria tulburărilor alimentare, care se manifestă prin reducerea nefirească a greutăţii corpului, motivată de percepţia deformată a propriului corp. De regulă, teama este legată de tendinţa de îngrăşare.

Bulimia este de asemenea o tulburare nervoasă, manifestată prin dorinţa de necontrolat de hrănire în exces, urmată de un comportament compensatoriu.

În cele mai multe cazuri pacienţii îşi provoacă starea de vomă pentru a scăpa de mâncare şi de sentimentele de vină.

Cercetătorii canadieni susţin că tratamentul bazat doar pe stimularea creierului, care este deja utilizat în tratamentul depresiei, poate fi cea mai bună soluţie în cazul persoanelor diagnosticate cu anorexie şi bulimie

Doctorul Jonathan Downar atrage atenţia că tulburările alimentare afectează sute de milioane de persoane din întreaga lume şi că aceste afecţiuni pot avea final tragic.

Una din cinci persoane cu anorexie mor prematur din cauza complicaţiilor medicale.

Mai multe