Asistenţii medicali din România vor putea studia în ţară, ca în Marea Britanie
Din septembrie anul acesta, Academia Europeană pentru Asistenţi Medicali oferă un program de licenţă de 3 ani, livrat de Coventry University în limba engleză, similar celui pe care îl urmează asistenţii medicali din Marea Britanie.
Studenţii admişi beneficiază de îndrumarea profesorilor britanici de la Coventry University, recunoscută ca Gold Standard în 2019 în învăţare şi predare şi universitatea a cărei facultate de asistenţi medicali şi moaşe este considerată a treia din Marea Britanie, conform Guardian 2019.
Anul 2020 este declarat de Oganizaţia Mondială a Sănătăţii ca fiind anul asistentei medicale şi al moaşei, de aceea, Grupul EDUCATIVA, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), Reţeaua Regina Maria şi Coventry University au demarat un parteneriat pentru a atrage mii de tineri către profesia de asistenţi medicali. Iniţiativele cuprind, printre altele, lansarea acestui program de licenţă dedicat asistenţilor medicali juniori, care vor fi instruiţi de către Coventry University chiar în Romania, precum şi o campanie naţională de comunicare, cu activităţi în 263 de licee, care va inspira mai mulţi tineri să aleagă această carieră.
Academia Europeană pentru Asistenţi Medicali oferă tinerilor din România acces la un program educaţional care se distinge prin modelul de predare-învăţare, facilităţi moderne de training, resurse academice şi oportunităţi de practică, toate furnizate de Universitatea Coventry din Marea Britanie şi armonizate cu cerinţele instituţiei naţionale de formare a asistenţilor, precizează reprezentanţii OAMGMAMR într-un comunicat de presă/
„Suntem bucuroşi să ne alăturam unui demers care urmăreşte să atragă o categorie nouă de tineri pentru a urma cariera de asistenţi medicali, recunoscând astfel valoarea şi importanţa pe care această profesie o are în România şi oriunde în lume. Susţinem orice iniţiativă care urmăreşte creşterea calităţii îngrijirilor de sănătate prin investiţia în programe de formare profesională la standarde înalte.“, a menţionat Mircea Timofte, Preşedintele OAMGMAMR.
Academia are ca obiectiv formarea unor oameni pregătiţi să devină lideri în cadrul organizaţiilor medicale, viitori manageri capabili să ridice nivelul asistenţei medicale în sistemul medical.
Modelul educaţional al Academiei presupune ca 75% din învăţare să se întâmple în practică, conform standardelor NHS (National Health Services) din Marea Britanie, oferind astfel studenţilor educaţie modernă la standarde internaţionale. Absolvenţii vor putea lucra în cadrul reţelei sau oriunde altundeva în sistemul de stat sau privat, în Romania sau în străinătate.