Aşa poate fi depistat riscul de infarct miocardic
Coronarografia este o metodă eficientă, care poate identifica dacă există boala aterosclerotică a vaselor inimii la pacienţii cu angină pectorală şi apreciază riscul de infarct miocardic.
De asemenea, prin coronarografie se poate stabili cu exactitate localizarea şi gradul de severitate privind îngustarea vaselor inimii. Pentru efectuarea testului cardiovascular puteţi opta pentru serviciile medicale oferite de Spitalul Monza din Capitală.
În cadrul spitalului, coronarografia se realizează cu ajutorul unui angiograf vascular performant, în condiţii sterile, sub anestezie locală pe orice cale de abord vascular: radială, pe la încheietura pumnului, fie femurală, de la nivelul coapsei.
„Coronarografia este o procedură indicată în cazul persoanelor care au dureri toracice anterioare la efort redus sau în repaus, au suferit un infarct miocardic recent sau pierderi ale stării de conştienţă prin tulburări grave ale ritmului cardiac. Aceste probleme de sănătate sunt întâlnite mai ales în rândul celor care au factori de risc cardiovascular: fumează, au hipertensiune arterială, diabet zaharat sau un colesterol mărit, precum şi la pacienţii care au o electrocardiogramă anormală la efort de intensitate redusă”, a declarat conf. dr. Şerban Bălănescu, şeful Secţiei de Cardiologie Intervenţională de la Spitalul Monza – Centru Cardiovascular Bucureşti.
Unitatea medicală trasmite tuturor celor interesaţi de prevenţia şi tratamentul infarctului miocardic şi a anginei pectorale că orice asigurat al Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti poate beneficia de investigaţie la un preţ începând cu 1.300 de lei.