Anul acesta, peste 1000 de copii vor putea beneficia de burse private pentru kinetoterapie
În București, peste 1000 de beneficiari copii vor putea accesa burse care să acopere parțial sau integral serviciile de kinetoterapie necesare, potrivit reprezentanților Asociației Kinetobebe.
„Pentru anul 2025, ne-am propus să sprijinim un număr de 1.000 de beneficiari unici prin programul de burse #BurseDeTerapie al Asociației Kinetobebe, desfășurat pe tot parcursul anului. Pacienții interesați să beneficieze de acest sprijin trebuie să acceseze online procedura de acordare a burselor, pe website-ul Asociației, să verifice criteriile de eligibilitate și să completeze o cerere.
Pentru a fi considerați eligibili pentru cofinanțarea parțială sau integrală a terapiei, pacienții trebuie să îndeplinească cel puțin una dintre condițiile prezentate în procedură. Procentul de cofinanțare acordat variază între 10% și 100% din costul terapiei, în funcție de bugetul colectat și de numărul de aplicanți eligibili.”, a precizat Raluca Chișu, manager de programe de dezvoltare al Asociației Kinetobebe și totdată fondatoarea organizației, o antreprenoare socială cu peste 15 ani de activitate în domeniul recuperării pediatrice integrate.
Cererile pentru burse se depun între 1 și 5 ale fiecărei luni, iar sprijinul aprobat va fi acordat începând cu luna următoare, pentru o perioadă de maximum trei luni.
„Prin acest program, ne dorim să susținem accesul cât mai multor familii la terapiile necesare, contribuind astfel la dezvoltarea și recuperarea copiilor în condiții optime.”, a adăugat fondatoarea Asociației Kinetobebe.
Până acum, peste 10000 de ședințe gratuite de terapie au fost oferite de Asociația Kinetobebe în cadrul programului #BurseDeTerapie.
Peste 4000 de bebeluși, copii și adolescenți au beneficiat de peste 10000 de burse de terapie oferite de Asociația Kinetobebe, în valoare totală de peste 2 milioane de RON.
Bursele de terapie au putut acoperi valoarea a 1667 evaluări gratuite, 17.630 ședințe gratuite de kinetoterapie și 1200 ședințe de salinoterapie, toate acestea reprezentând singura șansă a multor copii de a face primii pași în viață.
Programul #BurseDeTerapie a fost demarat în 2018 de către Asociația Kinetobebe și susține anual în terapie gratuită peste 4000 de copii diagnosticați cu boli grave - bebeluși cu deficiențe neuro-motorii, nou-născuți diagnosticați cu sindrom genetic, copii cu afecțiuni ortopedice și neurologice, copii cu tulburări din spectrul autist sau alte afecțiuni cognitive și de dezvoltare senzorială, copii născuți prematur.
Programul a continuat neîntrerupt din 2018 și nu a fost oprit nici în perioada pandemiei generate de COVID-19.
„Programul #BurseDeTerapie este un proiect, susținut financiar prin fundraising și răspunde unei nevoi reale a copiilor care au nevoie de terapii de recuperare de lungă durată și care nu pot accesa programe de recuperare conform nevoilor lor în sistemul medical de stat pentru că acesta nu este dimensionat pentru a răspunde tuturor nevoilor de terapie existente.
Bursele de terapie sunt susținute în mare parte și din activitatea economică desfășurată de Centrele de Recuperare KinetoBebe, fiind un ajutor real în menținerea continuității procesului de a oferi sprijinul de care familiile în caz de risc și excluziune socială au nevoie”, mai spune Raluca Chișu.
Potriivt reprezentanților Asociației Kinetobebe, programul de burse este unic grație conceptului one-stop-shop prin care, în interiorul aceluiași centru de recuperare, copiii beneficiază de programe de terapie complexă pentru a stimula toate ariile de dezvoltare: motorie, lingvistică sau cognitivă. Programele includ ședințe de kinetoterapie, ședințe de logopedie/ergoterapie.
Sursa: Comunicat de presă