Află ce boli poate cauza fluorul din ceai
Specialiştii spun că riscul de apariţie a acestor afecţiuni este cu atât mai mare cu cât persoana obişnuieşte să consume astfel de ceai zilnic, mai mult de o cană pe zi, fie pe stomacul gol.
Calitatea mai slabă a ceaiului este dată şi de faptul că frunzele plantei nu sunt culese la timp, ceea ce face ca ele să acumuleze o cantitate mai mare de fluor din sol decât restul plantei.
În cadrul studiului, oamenii de ştiinţă au testat nivelul de fluor din mai multe tipuri de ceaiuri din comerţ. Astfel, ei au observat că ceaiurile mai ieftine aveau mai mult fluor decât cele cu preţ mediu sau mare.
,,Important este ca persoana să acorde mai multă atenţie atunci când alege tipul de ceai din comerţ. Dacă au un anumit tip de ceai preferat, cel mai bine este să citească ingredientele pentru a verifica dacă sortimentul respectiv conţine o cantitate mai mare de fluor”, a precizat Laura Chan, cercetător la Universitatea ,,Derby” din Marea Britanie.
Spre deosebire de alte tipuri de plante, cea din care se obţine ceaiul verde (Camelia sinensis) este şi cea care acumulează o cantitate mai mare de fluor din sol.