Află ce alimente sunt de ajutor în boala ficatului gras!

23 aprilie 2013   Actualitate

După ce au efectuat mai multe studii mai mici, specialiştii au observat că alimentele care au un conţinut ridicat de vitamina E pot reduce simptomele bolii ficatului gras.

În cadrul cercetării, oamenii de ştinţă au analizat un grup de cobai care sufereau de deficienţă de vitamina E şi care aveau depozite de grăsime la nivelul ficatului.

După ce au administrat cobailor suplimente de vitamina E, specialiştii au observat că simptomele afecţiunii ficatului s-au ameliorat. Proprietăţile antioxidante ale vitaminei E fiind cele care oferă protecţie în cazul afecţiunilor hepatice, dar şi a celor cardiace.

,,Descoperirile noastre pot avea un impact direct asupra vieţilor a milioane de oamenii care au un risc ridicat de a fi diagnosticaţi ca fiind supraponderali sau obezi. Introduse în alimentaţie, alimentele care conţin o cantitate mai mare de vitamina E sunt cele care pot proteja ficatul”, a precizat Danny Manor, profesor asociat la Facultatea de Medicină a Universităţii ,,Case Western Reserve” din SUA.

Mai multe