Află când este bună dieta bogată în colesterol!
Experimentul efectuat pe animale de laborator a scos la iveală o descoperire care ar putea avea o contribuţie majoră în crearea de tratamente care protejează şi previn îmbolnăvirea creierului.
În urma cercetărilor, oamenii de ştiinţă germani au descoperit că o dietă bogată în colesterol are un impact pozitiv neaşteptat asupra creierului.
Primele teste pe cobai s-au desfăşurat când aceştia aveau şase săptămâni, imediat după apariţia primelor semne ale bolii Pelizaeus-Merzbacher.
O parte din ei au fost hrăniţi cu mâncare normală, iar restul au fost alimentaţi cu hrană cu un conţinut mare de colesterol.
La cei care au avut un meniu normal stadiul bolii s-a agravat, dar la cobaii care au mâncat alimente bogate în colesterol boala a stagnat.
Este vital ca tecii de mielină care protejează fibrele nervoase ale creierului să fie acoperite de un strat grăsos. De aceea, pacienţii care suferă de Pelizaeus-Merzbacher iau tratamente pentru producerea de învelişuri grase pentru fibrele nervoase.
În urma acestui studiu, cercetătorii germani au descoperit că, la cobai, o alimentaţie bogată în colesterol stimulează producţia de strat gras care projează tecii de mielină ce înconjoară nervii.