4 lucruri pe care trebuie să le eviţi dacă ţii la sănătatea ta

16 august 2018   Actualitate

1. Îndulcitorii artificiali

Deşi ai putea crede că sunt mai sănătoşi decât zahărul alb, s-a descoperit că îndulcitorii artificiali se află în strânsă legătură cu o serie de boli, precum diabetul zaharat, atacurile de cord, accidentele vasculare cerebrale şi boala Alzheimer.

Printre cei mai nocivi se numără aspartamul şi sucraloza. În urma unui studiu realizat la Univesitatea din Iowa, la care au participat 60.000 de femei, s-a constatat că cele careu au consumat mai mult de două băuturi dietetice reprezentau un risc cu 30% mai crescut să aibă un accident vascular şi cu 50 % mai multe şanse să sufere de o boală asociată.

Consumat des, aspartamul poate produce leziuni la nivelul creierului, provocând dezechilibru în ceea ce priveşte funcţia antioxidantă a creierului.

2. Dispozitivele electromagnetice

Desigur, acestea ne uşurează viaţa, însă, deşi nu putem concepe traiul fără ele, pot fi destul de nocive. Motivul? Emit radiaţii puternice care pot provoca, în timp, dezechilibre în organism, chiar şi apariţia cancerului.

Cele mai utilizate dispozitive electromagnetice se numără telefonul şi televizorul, care au fost clasificate drept agenţi cancerigeni de Agenţia Internaţională pentru Cercetare în domeniul Cancerului, din cauza radiaţiilor pe care le emit. De aceea, este indicat să nu petreci prea mult timp în faţa televizorului sau butonând telefonul mobil.

3. Produsele de îngrijire cu substanţe dăunătoare

Din păcate, multe din produsele pe care le folosim zilnic au în componenţa lor substanţe nocive, cancerigene. În topul acestor produse se află deodorantele, care folosite pe termen lung, pot provoca inflamarea ganglionilor. De asemenea, produsele de machiaj conţin substanţe toxice, metale grele, precum plumbul, beriliu sau arsenicul. De aceea, este important să acorzi o atenţie sporită ingredientelor menţionate pe eticheta fiecărui produs înainte de a-l cumpăra. Orientează-te către cele care nu conţin E-uri, parabeni, din ingrediente naturale, care au certificat de calitate.

4. Odorizante de cameră

Odorizantele de cameră împrospătează aerul din casă, înlătură mirosurile neplăcute şi ai impresia, pentru câteva clipe, că te ajută să te relaxezi. Ceea ce nu ştii însă, este faptul că acestea sunt extrem de periculoare pentru sănătate, din cauza substanţelor chimice şi a parfumurilor sintetice pe care le conţin.

Inhalate, pe termen lung, pot provoca leziuni pulmonare şi pot creşte nivelul de toxicitate din organism. Folosirea acestora în încăperile în care locuieşti, mai ales în dormitor, este contraindicată. De asemenea, şi odorizantele pentru maşină conţin substanţe chimice toxice, precum acetona, formaldehida, propanul sau ftalaţi.

Aeriseşte des locuinţa şi, dacă doreşti, poţi folosi fără nicun risc, uleiurile esenţiale obţinute din ingrediente naturale.

Mai multe