Tumor Broad – o nouă şansă pentru pacienţii cu cancer

1 2 jpg jpeg

În cadrul comisiei medicale oncologice cu acelaşi nume se analizează, se discută şi se evaluează starea medicală şi opţiunile de tratament ale fiecărui pacient în parte, precum şi strategia terapeutică ce trebuie urmată.

Ceea ce diferenţiază această abordare în oncologie de oricare alta este aceea că decizia de tratament este colectivă, integrată şi luată în funcţie de recomandările specialiştilor fiecărui pacient, istoricul său medical şi evoluţia stării sale de sănătate, precum şi în funcţie de protocoalele internaţionale în radioterapie.

Practica medicală a dovedit că şansele de reuşită în tratarea pacienţilor cu cancer sunt mult mai mari decât în cazul unei abordări clasice.

,,Consider că cea mai mare provocare în gestiunea afecţiunilor oncologice este reprezentată de combinarea cu succes a câtorva linii de tratament şi practici precum chimioterapia, chirurgia, radioterapia sau hormonoterapia. Îmi doresc ca aceste comisii medicale multidisciplinare să devină o practică în tratarea cancerelor şi în România. Fiecare pacient este unic şi trebuie să beneficieze de strategii terapeutice personalizate, care să ducă la cel mai bun rezultat, astfel că nici un bolnav să nu mai fie nevoit să plece în străinătate pentru tratament”, a spus medicul Christian Chiricuţa, directorul medical al Centrului de tratare a cancerului Amethyst-Radiotherapy din Bucureşti.

,,Tumor board”- comisiile medicale multidisciplinare prezente în prestigioase institute oncologice din Germania - au fost integrate de prof. dr. Christian Chiricuţa încă de acum un an în România, în cadrul Centrului de Radioterapie Amethyst din Bucureşti.