Trucuri pentru a te bucura de o viaţă sănătoasă

2 jpg jpeg

Dacă vrei să te bucuri de un stil de viaţă sănătos este bine să ţii cont de câteva aspecte ce ţin atât de alegrile alimentare cât şi de cele personale. Iată mai jos o listă pentru a-ţi regăsi echilibrul.

Nu bei multă apă? Uite ce poţi să păţeşti

Ziua începe şi se termină cu o hidratare corespunzătoare

Specialiştii recomandă un consum zilnic de 2 litri de lichide pentru ca organismul să fie hidratat corespunzător. Chiar dacă pare greu de realizat consumul de apă poţi să îl creşti constant. Primul obicei pe care trebuie să îl introduci în tabieturile tale este ca dimineaţa când te trezeşti să bei un pahar de apă la temperatura camerei. Iar pe parcursul zilei să bei cel puţin un pahar de apă pe zi. Înainte cu 30 de minute dacă bei un pahar de apă te va ajuta să ai parte de o digestie mult mai bună. În plus de multe ori când organismul este deshidratat semnalul pe care tu îl primeşti poate fi confundat cu uşurinţă cu senzaţia de foame. Atfel dacă bei un pahar de apă vei observa că senzaţia de foame dispare. Seara când ajungi acasă înainte de baie este ideal să mai bei un pahar de apă deoarece ajută la scăderea presiunii arteriale.

Plăcerea amână îmbătrânirea organismului

Înainte de a pleca la serviciu acordă-ţi câteva minute în care să faci ceva ce îţi place. Fie că asculţi un cântec preferat sau alegi să faci câteva exerciţii în casă sau în parcul de lângă casă sau să te joci cu copilul, să uzi florile, orice te încarcă cu energia necesară funei funcţionări pe parcursul unei zile.

Citeşte şi: Tulburările de somn , la fel de nocive ca şi fumatul

Nu sări niciodată peste micul dejun

Prima masă a zilei este cea mai important, cum zice şi vorba din popor dimineaţa trebuie să ai un mic dejun regesc plin de nutrimenţi variaţi care să te mobilizeze şi să îi confere organismului resursele necesare.

Fă din masă o plăcere, un adevărat festin pe care să îl împarţi cu cei dragi ţie. Compania plăcută de dimineaţă îţi va crea o stare de bine ce te va însoţi pe tot parcursul zilei.

Consumă alimente de calitate

Avocado este alimentul preferat de foarte mulţi specialişti. Este ideal pentru salate mai ales pentru că el conţine vitamina K, fibre, vitamina B 6, vitamina C, acid folic, cupru, potasiu, grăsimi sănătoase. Goji, sushi, algele, broccoli – sunt de asemenea prezente în dieta săptămânală a multor cercetători.

Poţi să le savurezi dimineaţa sau drept gustare în timpul zilei.

Sportul este un salt către sănătate

Alege să faci un tip de mişcare pentru care tu ai o anumită afinitate, fie că este vorba despre dans, plimbatul pe role sau pe bicicletă, jogging chiar şi mersul pe jos sau urcatul scărilor. Orice mişcare pe care alegi să o faci va fi un plus de energie şi sănătate în viaţa ta. Trebuie emnţionat şi faptul că endorfinele eliberate în timpul sportului te ţin departe de stările depresive, de kilogramele nedorite şi alungă insomniile.

Nu pierde nopţile fără rost

Aşa cum o maşină nu poate merge fără combustibil, nici organismul tău nu te poate susţine fără odihnă. Pe timpul nopţii organismul se reface, mintea se relaxează, musculatura se tonifică. Un somn bun va şterge cearcănele de pe faţa ta şi va întârzia apariţia ridurilor din jurul ochilor. Somnul de calitate este indicat între orele 22-02.

Renunţă la vicii

Toţi avem defecte însă încearcă să elimini tot ce este nociv din viaţa, alimentaţia şi obiceiurile tale. Tutunul îţi afectează atât sănătatea cât şi aspectul. Dinţii se îngălbenesc, părul se îmbibă cu mirosul specific şi se îngraşă mai repede, hainele uită mirosul de parfum în favoarea tutunului.

Adoptă o atitudine pozitivă constant

O minte pozitivă îţi va deschide uşi acolo unde alţii văd doar ziduri. Optimismul oferă o stare generală bună întregului organism, menţine sănătatea şi echilibrul şi te ajută să găseşti soluţiile propice problemelor tale. De multe ori devenim victimele gândurilor noastre care de multe ori sunt foarte negative. Sănătatea organelor este mult mai bună atunci când eşti optimist şi vezi partea plină a paharului.