Suprimarea emoţiilor creşte riscul de deces timpuriu

1 2 jpg jpeg

Dacă până în prezent studiile au arătat că menţinerea emoţiilor negative au un rol important în declanşarea mai multor afecţiuni (poate creşte cu până la 47% riscul de boli cardiace şi cu până la 70% riscul de cancer), specialiştii vin cu o nouă descoperire: supărările şi emoţiile negative pot scurta viaţa.

La cercetarea, care s-a desfăşurat încă din anul 1996, au participat aproximativ 796 de femei şi bărbaţi, cu vârsta medie de 44 de ani.

Pe tot parcursul studiului, participanţii au răspuns la mai multe chestionare privind nivelul de stres resimţit, dar şi problemele pe care le aveau cauzate de suprimarea emoţiilor.

După 12 ani de la începerea studiului au decedat 111 participanţi, în cele mai multe dintre situaţii din cauza problemelor cardiace sau a cancerului.

După ce au analizat răspunsurile chestionarelor, dar şi modul în care au fost afectaţi de stres, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că participanţii care au decedat erau şi cei care obişnuiau să ţină în ei emoţiile negative şi supărările.

,,Rezultatele studiului au arătat că există o asociere clară între suprimarea emoţiilor şi decesul timpuriu. În multe dintre cazuri, persoanele care ţin în ei emoţiile negative şi supărările sunt şi cei care apelează la diferite modalităţi prin care pot uita de probleme, cum sunt ţigările şi alcoolul”, au afirmat oamenii de ştiinţă de la Şcoala Medicală Harvard.

Specialiştii susţin că este foarte important ca emoţiile să nu fie suprimate, iar acest lucru trebuie învăţat încă din primii ani de viaţă. Mai târziu, persoana are nevoie de mai multă energie pentru a învăţa să-şi exprime sentimentele şi emoţiile.