Sfecla roşie, ajutor pentru hipertensivi
Sfecla roşie conţine azotaţi, substanţe care în organism se transformă în oxid de azot în organism. Aceştia contribuie la reducerea tensiunii arteriale. Există, de-a lungul anilor, mai multe cercetări care arată că nivelurile ridicate de azotaţi din sucul de sfeclă determină îmbunătăţiri ale performanţelor fizice. Totodată, sucul de sfeclă stimulează circulaţia sangvină în anumite regiuni ale creierului. Totodată, reduce şi nivelul de colestrol „rău“ din sânge. Sfecla roşie mai poate fi utilizată pentru tratarea unor afecţiuni precum febră, constipaţie, dar şi pentru afecţiuni ale pielii. Sfecla roşie conţine fier şi acid folic, ceea ce o face ideală şi pentru persoanele care suferă de anemie.
Este un aliment care ajută şi ficatul, datorită unui compus care se găseşte în compoziţia acesteia, betanina.