Rodia, posibil aliat împotriva maladiei Alzheimer
Mai exact, specialiştii susţin că una dintre substanţele din fruct, anume punicalagin, ajută la prevenirea inflamaţiei care distruge celulele creierului, proces al afecţiunii Alzheimer.
Cercetătorii speră ca acum noile descoperiri să fie de folos şi pentru pacienţii care suferă de artrită reumatoidă şi de Parkinson, ambele boli fiind afectate de procesele inflamatorii.
În cadrul studiului, specialiştii de la Departamentul de Farmacologie a Universităţii Huddersfield din Germania au folosite celule cerebrale de la mai mulţi cobai pentru a analiza efectele substanţelor din rodie.
După ce au făcut mai multe teste la care au folosit substanţa punicalagin, cercetătorii au observat că procesele inflamatorii de la nivelul creierului au fost tot mai reduse, ceea ce presupune că celulele creierului nu mai sunt afectate şi nici maladia Alzheimer nu mai evoluează.
,,Persoanele care obişnuiesc să includă în dietă rodiile, consumate ca atare sau sub formă de suc, au parte de mai multe beneficii, în special prevenirea afecţiunilor inflamatorii de la nivel cerebral. Urmează să efectuăm studii pe un număr mai mare de subiecţi tocmai pentru a afla cât de mari sunt beneficiile aduse de acest fruct”, a afirmat Olumayokun Olajide, medic la Universitatea Huddersfield.
Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Nutriţie Moleculară şi Cercetări Alimentare.