Rezultate promiţătoare pentru screeningul de cancer ovarian

1 2 jpg jpeg

Descoperirea cercet─âtorilor americani va putea fi publicat─â atunci c├ónd se vor confirma ┼či rezultatele exper┼úilor britanici, care ├«nc─â studiaz─â aceast─â problem─â de s─ân─âtate.

Mai precis, concluziile investiga┼úiilor efectuate de exper┼úii de la Institutul pentru s─ân─âtatea femeilor ÔÇô UCL, Marea Britanie, vor fi publicate ├«n anul 2015.

Este cunoscut faptul că tumorile care se dezvoltă la nivelul ovarelor sunt foarte greu de detectat în stadii incipiente. Pe de altă parte, când încep să apară simptomele este posibil să fie prea târziu ca afecţiunea să fie tratată.

├Än studiul oamenilor de ┼čtiin┼ú─â americani, 4.051 de femei au participat la experiment. Dup─â ce le-au supus screeningului pentru cancer ovarian, exper┼úii au observat c─â metoda ar putea identifica ├«n propor┼úie mare persoanele care au nevoie de tratament ├«mpotriva tumorii ovariene.

Rata de supravieţuire de 90% s-a înregistrat doar în condiţiile în care cancerul ovarian a fost descoperit în stadiu incipient.

Nu acela┼či lucru se poate spune despre tumorile mai vechi, ├«n care rata de supravie┼úuire s-a situat ├«n jurul procentului de 30%.