Problemele ficatului pot avea cauze psihologice
Dublul său rol se datorează faptului că el este alimentat cu sânge prin intermediul arterei hepatice, care îl hrăneşte cu oxigen, dar şi prin vena portă, care transportă spre el nutrimentele asimilate de intestinul subţire.
Majoritatea oamenilor privesc boala ca pe un simplu ghinion, o nedreptate,fără a se gândi la faptul că orice eveniment plăcut sau neplăcut apare pentru că tu l-ai provocat prin gândurile şi acţiunile tale. Boala este un semnal de avertizare al corpului tău, prin care îţi semnalează că ceva nu este bine.
Boala începe în mintea ta
Dacă nu te-ai gândit până acum la ce impact ai tu asupra vieţii tale, este cazul să te detaşezi un pic de toată agitaţia din jurul tău, să inspiri şi să expiri profund şi să te relaxezi măcar un moment.
Este impotant să ştii că ficatul este organul are ripostează primul la supărările oamenilor şi adesea păstreză doze mari de mânie. În interiorul lui se adună cele mai negative emoţii. Iar în momentul în care există un dezechilibru între trup şi suflet, apar problemele de sănătate de la nivelul ficatului.
Stresul duce la ciroză hepatică
Ficatul este considerat de către ayurvedici ca fiind un instrument al sufletului, depresia fiind doar un semnal că la nivelul ficatului ceva nu merge bine. Iar tratamentul trebuie să înceapă cu o analiză la ficat şi nu cu tratarea depresiei.
Cum bine zice vorba din popor, ”de supărare i s-a văsat fiera în sânge”, supărările mai ales pe oamenii apropiaţi ţie te trimit cu un pas mai aproape de cancerul de ficat.
Emoţiile negative opresc parţial sau total activitatea bilei, fapt care dă peste cap întreg organismul uman.
Sigur ai observat că sunt din ce în ce mai multe cazuri de hepatită, aceasta are ca si cauză de apariţie rezistenţa la schimbare, refuzul de a discerne, de a vedea limpede situaţia în care te afli.
Citeşte şi: Simptome ale unei boli de ficat
Rolul său în procesul de imunitate
Sentimentul de vină, frustrare, transmite semnale organismului să se apere, să se protejeze de tot ce l-ar putea leza. Ficatul mobilizează în acest sens toate emoţiile din corp pentru a activa apărarea psihologică.
Dacă acestă senzaţie este permanentă se va produce un dezechilibru la nivel energetic al ficatului şi atunci apare boala.
Citeşte şi : Cele mai bune remedii pentru imunitate
Imaginea de sine
De cele mai multe ori oamenii nu sunt mulţumiţi de propria imagine. Ficatul este oganul care participă activ la toate trăirile noastre, iar bucuriile îl ajută să filtreze mai bine sângele şi să hănească toate celulele organismului. În momentul în care tu nu eşti mulţumit de tine, el se blochează, îşi opreşte activitatea şi aşteaptă un semnal pozitiv.
Soluţia este să te accepţi aşa cum eşti, să trăieşti în pace cu tine şi cu mediul înconjurător, ajutând astfel organele să funcţioneze bine ca să te poată susţine cu brio în toate activităţile tale de zi cu zi.
Nu uita că totul are o soluţie care se află în mintea ta!