Prima întâlnire online privind contracepţia de urgenţă

1 2 jpg jpeg

La întrebări va răspunse medicul specialist obstretică-ginecologie Mirela Popa. Platformă este menită să le ofere femeilor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 49 de ani informaţii corecte şi utile despre contracepţia de urgenţă ca metodă alternativă în cazul producerii unui „accident” în timpul contactului sexual.

Prin intermediul unui webinar săptămânal, timp de o oră, medicul va discuta în direct cu utilizatorii pe teme privind sănătatea reproducerii şi contracepţia de urgenţă. Persoanele interesate să participe la webinar şi să îi adreseze întrebări medicului specialist pot accesa http://www.planificaneprevazutul.ro/webinarii/.

Website-ul cuprinde şi o secţiune cu testimoniale video prin care persoane active în blogosferă şi în social media le împărtăşesc celor interesaţi experienţele lor în care contracepţia a jucat un rol important şi din care au învăţat lecţii importante de protecţie în caz de ,,accidente”.

Platforma face parte din campania de educare şi informare ,,Planifică Neprevăzutul”, lansată de Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală la începutul lunii octombrie. Campania vizează o mai bună informare a publicului în ceea ce priveşte contracepţia de urgenţă, o opţiune pentru a evita o sarcină nedorită în situaţiile unui „accident” reprezentat de un contact sexual neprotejat.

Campania a pornit de la rezultatele un studiu realizat în mai multe ţări din Europa, inclusiv România, la începutul anului 2013. Rezultatele au evidenţiat că multe românce nu folosesc contracepţie sau, dacă o fac, preferă metodele cu eficienţă scăzută, care pot duce la apariţia unei sarcini nedorite. În aceste condiţii, contracepţia de urgenţă este o măsură de protecţie de ultim resort, uşor accesibilă. Ea este eficientă în primele 72 de ore de la contactul sexual neprotejat.