Pleci în vacanţă? Iată cum îţi poţi asigura sănătatea!

1 2 jpg jpeg

Peste 11 milioane de români au călătorit în Uniunea Europeană pentru vacanţe sau business, dar şi în Statele Unite ale Americii, Asia sau Africa în 2012 (această reprezintă o creştere de 2% faţă de anul 2011), conform datelor Institutului Naţional de Statistică.

În multe dintre cazuri, românii îşi doresc să fie în siguranţă pe perioada călătoriilor. Diferenţele dintre Asigurarea Privată de Sănătate şi Cardul European de Sănătate sunt greu de observat în ceea ce priveşte acoperirea, costurile, serviciile incluse şi alte aspecte relevante.

,,Pentru că românii au început să călătorească din ce în ce mai mult în diverse locuri, au nevoie sa găsească o modalitate eficientă de a-şi proteja sănătatea chiar şi când sunt peste hotare. Cardul European de Sănătate are beneficii specifice pentru cei care se confruntă cu o problemă de sănătate neaşteptată pe durata şederii lor temporare în afara ţării. Totuşi, nu este utilă pentru persoane care vor sa aibă permanent acces la servicii medicale în afara ţării de rezidenţă. Pentru acest scop, un plan de Asigurare de Sănătate este produsul potrivit”, a precizat Alida Coman, coordonatorul de Marketing şi PR al MediHelp Internaţional.

Asigurarea Privată de Sănătate Acoperire -- Europeană sau Internaţională Furnizor Medical -- Libertatea de alegere pentru orice spital sau clinică privată sau publică Acoperirea costurilor – Toate costurile pentru tratamente şi spitalizare sunt acoperite Limitări la aplicare – Nu există limitări legale Limitări la utilizare – Planurile de asigurare privată de sănătate sunt create astfel încât să includă tratamentul pentru orice problemă medicală în Europa sau oriunde în lume, cu o acoperire de peste 1 milion de Euro pe an/ de membru Perioada de utilizare – Pe toată durata contractului Alte servicii incluse – Naştere, medicamente, evacuare aeriană în caz de urgenţă, CT, MRI, radiografii de tip PET. Card European de Sănătate Acoperire – Europeană, în cele 27 de state din Uniunea Europeană, Islanda, Lichtenstein, Norvegia şi Elveţia Furnizor medical – Limitată la clinici şi spitale din sistemul public Acoperirea costurilor – Supusă legislaţiei din fiecare ţară: tratamentele pot fi gratuite sau pot necesita plăţi adiţionale Limitări la aplicare – Aplicantul trebuie să facă dovada plăţilor la zi către sistemul public de sănătate Limitări la utilizare – Beneficiarul trebuie să fie rezident român care lucrează, călătoreşte sau studiază într-o ţară străină pe o perioadă determinată. Cardul European de Sănătate acoperă doar problemele medicale apărute în timpul şederii în străinătate. Călătoria nu poate avea scop medical. Perioada de utilizare – Pentru 6 luni Alte servicii incluse – Include doar tratamentele medicale necesare pe timpul şederii determinate.