O nouă sursă de informare despre limfom

1 2 jpg jpeg

Lucrarea, care cuprinde mai multe informaţii despre boală, dar şi despre modalităţile de tratament, a fost realizată cu ajutorul prof. dr. Anca Lupu, preşedintele Societăţii Române de Hematologie şi dr. Radu Niculescu, preşedintele Asociaţiei Bolnavilor cu Limfoame.

,,Dicţionarul de limfom" este şi o sursă de informare pentru marele public, în încercarea de a detalia implicaţiile acestei forme de cancer, extrem de puţin cunoscută, dar foarte agresivă.

Cu această ocazie, Asociaţia Bolnavilor cu Limfoame continuă în luna septembrie campania de informare despre acest tip de cancer.

,,Având în vedere faptul că, la nivel global, limfomul ucide mai multe persoane decât toate catastrofele naturale care se întâmplă de-a lungul unui an pe întreaga planetă, cred că e cazul ca publicul să conştientizeze şi să încerce să afle mai multe despre această boală. <<Dicţionarul de limfom>> este o lucrare care ajută bolnavii care se confruntă cu această afecţiune şi care astfel o vor înţelege şi suporta mai bine”, a afirmat în cadrul conferinţei prof. dr. Anca Lupu.

Dicţionarul va fi distribuit gratuit în data de 13 septembrie cu unul dintre ziare. Pentru mai multe infomaţii întrebaţi la punctele de distribuiţie a presei. Limfomul este o boală ce rămâne în continuare o mare încercare atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi. Starea de oboseală, infecţiile repetate, scăderea în greutate şi inflamarea unuia sau a mai multor ganglioni se numără printre simptomele ce ascund prezenţa unui limfom.

Există două tipuri de limfom: limfom non-Hodgkin şi limfom Hodgkin, boli ce se diferenţiază prin anumite particularităţi. Ambele tipuri sunt forme de cancer ale sistemului limfatic.

,,Infomaţia înseamnă în cele mai multe dintre cazuri putere. Când vine vorba de limfomul Hodgkin informaţia înseamnă viaţă”, a precizat dr. Radu Niculescu.

Lansarea Dicţionarului de Linfom este doar o parte a campaniei InfoLimfon 2013, derulată în perioada 10-13 septembrie de Asociaţia Bolnavilor de Limfoame. Campania cuprinde atât spoturi radio de informare, cât şi panouri în Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara

Mai multe informaţii despre această afecţiune se pot găsi pe pagina online www.viataculimfom.ro.