Nutrienţii care te feresc de bolile cardiace

1 2 jpg jpeg

Specialiştii sunt de părere că riscul scade semnificativ dacă persoana obişnuieşte să consume câte 7 grame de fibre pe zi.

Pentru a vedea care este legătura dintre fibre şi bolile cardiace, oamenii de ştiinţă au analizat rezultatele de la alte 22 de studii publicate în perioada 1 ianuarie 1990 - 6 august 2013 în SUA, Europa, Japonia şi Australia.

Ei au verificat cantitatea de fibre consumată, sursa de fibre, dar şi afecţiunile cardiace şi cele coronariene de care sufereau.

Rezultatele obţinute au arătat că participanţii care consumau cantităţi mai mari de fibre din fructe şi legume au fost mai puţin predispuşi problemelor cardiace.

În plus, cei care au consumat mai multe fibre din cereale au fost feriţi de afecţiunile coronariene.

,,Una dintre cele mai bune recomandări când vine vorba de alimentaţie sunt fibrele, indiferent de sursa lor. Beneficiile lor au fost dovedite şi de alte cercetări, doar că acum am observat că sursele diferite de fibre au redus riscul de anumite afecţiuni”, a afirmat Robert Baron, profesor la Universitatea din California, SUA.

Printre cele mai importante surse de fibre se numără: cerealele (ovăz, porumb, grâu, ovăz), legumele (fasole, dovlecei, varză, conopidă), fructele (pere, mere, portocale, banane), oleaginoase (nuci, migdale, fistic, nuci pecan).