Motivul pentru care unii nu se îmbolnăvesc niciodată

1 2 jpg jpeg

Cu siguranţă că ţi s-a întâmplat şi ţie şi nu doar o dată să rămâi impresionat de cuvintele auzite în jur. Pozitive sau negative cuvintele au un impact emoţional destul de mare asupra oamenilor în toate relaţiile.

Astfel că atunci când ne lovim de cuvinte precum „poate”, „oarecum”, „parcă”, „daca”, sau de negaţiile de tipul „nu ştiu”, „nu cred”, sunt responsabile de apariţia sentimentului de incertitudine. Acest sentiment destul de neplăcut, ne face să ne pierdem în mod inconştient puterea de încredere în sine. Auzite în mod fecvent întăresc acest sentiment, induc senzaţia de nesiguranţă, favorizând apariţia geloziei, sentiment greu de dirijat mai ales într-un cuplu.

Howard S. Friedman, doctor în domeniul psihologiei sănătăţii, susţine faptul că vindecarile „miraculoase“ sunt de fapt procese de autovindecare. Persoanele bolnăvicioase find acelea care sunt cel mai des afectate de cuvintele din jur şi care se confruntă cu anumite blocaje la nivel comunicaţional.

Află cum poţi să combaţi în mod natural stările depresive AICI

Personalitatea îţi influenţează sănătatea

Friedman mai afirmă de asemenea că există tipuri de personalitate mult mai rezistente în faţa bolii sau capabile să modifice crusul maladiilor de genul cancerelor sau a bolilor cardiovasculare, la fel cum există oameni predispuşi la îmbolnăviri frecvente.

Însă punctul forte în această teorie îl reprezintă faptul că toţi oamenii pot dezvolta o personalitate care este capabilă să vindece şi că totul ţine doar de felul în care privim problemele din viaţa noastră.

Corpul este cel mai bun terapeut pe care noi îl avem în dotare şi odată ce ai învăţat cum să îi interpretezi semnalele vei fi mult mai ferit de boli sau de stări proaste.

Orice acţiune care se petrece în organismul tău se realizează cu un impuls transmis de la centrul de comandă situat în creier. Astfel, dacă te concentrezi asupra gândurilor pe care le emiţi uneori chiar şi inconştient, vei putea să te bucuri de o viaţă sănătoasă şi îndelungată.

Boala, un dezechilibru energetic

Atunci când la nivelul unui sistem, a unei zone din corpul tău se produce un dezechilibru energetic apar anumite probleme, efecte ale transformărilor chimice şi fizice ce se petrec la nivel celular produse de diverşi factori din mediul înconjurător. De regulă aceste dezechilibre chimice se produc în urma activităţii cerebrale. Mintea ta fiind centrul de comandă al tuturor acţiunilor la nivel celular.

Cuvintele de regulă sunt însoţite de o conotaţie percepută diferit de la om la om, astfel că putem să menţionăm două categorii de oameni şi anume pesimişti şi pozitivi. Felul în care sunt rostite cuvintele pot să influenţeze imaginea ce se creează în mintea ta atunci când le rosteşti. La fiecare imagine există un sentiment ce poate fi neutru, pozitiv sau negativ şi cu anumite încărcături emoţionale.

Emoţiile declanşează reacţii fizice

Atunci când eşti supărat, în organismul tău se petrec anumite procese chimice care se explică prin transpiraţia palmelor, sau pulsul crescut atunci când te întâlneşti cu persoana iubită, ura atunci când eşti în neconcordanţă cu o anumită situaţie sau persoană. Astfel că emoţii precum ura, neacceptarea, trădarea declanşează reacţii favorizante pentru instalarea anumitor afecţiuni în timp ce emoţiile pozitive precum iubirea, acceptarea au exact efectul invers.

Atunci când iubeşti şi eşti iubit, fericirea se citeşte pe chipul tău se simte în acţiunile tale, iar sănătatea este un accesoriu.

Tu eşti cel mai bun terapeut pentru corpul şi mintea ta, de tine depinde atitudinea cu care priveşti lucrurile, cum reacţionezi şi cum gestionezi lucrurile din jurul tău.