Marketing for Health & Wellness, tendinţe ale viitorului: terapii cu animale şi centre de tattoo detox (P)

Rolul evenimentului a fost acela de a oferi informaţii şi de a inspira prin abordări creative şi inovative, pentru a comunica mai bine produsele/ serviciile/ proiectele pe care le desfăşoară brandurile din domeniul sănătăţii & a vieţii sănătoase, wellness-ului.
Diana Sabău, director de marketing piscinele Kasta Metal a prezentat câteva dintre tendinţele wellness şi spa ale viitorului, care includ testări ADN, programe nisate adresate persoanelor care au trecut prin diverse traume – terapiile cu animale, de exemplu, vor fi din ce in ce mai utilizate.
„O tendinţă actuală în centrele spa ale lumii este testarea ADN, pentru a identifica factori ce determină afecţiuni în organism, precum şi afecţiuni ale pielii. De asemenea, vor lua amploare pe viitor centrele de tattoo detox, acolo unde vor merge persoanele care vor dori să scape de tatuaje. Centrelor de wellness li se va adăuga tot mai mult şi componenta de detoxifiere şi înlăturare a zahărului din alimentaţie. Se remarcă şi taberele/ programele foarte nişate pe problemele oamenilor, spre exemplu programele de terapie dedicate celor divorţaţi sau celor care au trecut printr-o traumă.”, spune Diana Sabău.
Cornel Cărămizaru, managing director FrieslandCampina, a vorbit despre noua platformă lansată de Napolact, www.intihna.ro, un spaţiu care invită la relaxare, alimentaţie sănătoasă, călătorii, mişcare şi dragoste pentru natura.
„Napolact este, poate, cel mai puternic brand autentic din lactate. Este cel care aduce picatura de tihnă în fiecare zi...
Dar, mai important decât asta, este suma eforturilor şi emoţiilor oamenilor din spatele brandului! Suntem peste 650 de angajaţi în două fabrici, o echipă puternică şi diversă... şi, pentru că am observat că toţi oamenii, fie ei angajaţi, fie consumatori, cauta diferite informaţii, în funcţie de tipul de relaxare care îi intereseză pentru a evada din stresul cotidian, am vrut să avem un canal de comunicare care să răspundă nevoilor lor.
Anul trecut am lansat o platformă specială, intihna.ro, o platformă care invită la dialog. Am vrut, fără să fim intruzivi, printr-un proiect de brand, să le oferim soluţii la problemele lor - stresul, oboseala, lipsa de timp, burn-out-ul. Acolo găseşti informaţii relevante despre nutriţie, sport, mindfulness, relaxare, sănătate psihică… Încercăm să punem laolaltă specialişti şi oameni ca noi, să învăţăm unii de la alţii. Viteza asta cu care ne trăim viaţa, în tumultul acesta cu toţii avem nevoie de momente de respiro, de introspecţie, să ne gândim dacă din punct de vedere fizic şi psihic ne e bine, să ne uităm la ce mâncăm, la cât sport facem…”,a spus Cornel Cărămizaru, managing director FrieslandCampina.
Nicoleta Scarlat, director de vânzări salatele Eisberg, a vorbit despre cum a crescut în România în ultimii ani un brand de salate frunze, graţie campaniilor de comunicare, ajungând să vândă săptamânal 45 de tone de salate.
„Am inventat un personaj, Madame de Frisee şi prietenele, este o salată creaţă şi poveştile şi aventurile ei pot fi citite pe iubescsalatele.ro. Printre primele noastre campanii de popularizare a brandului au fost cele cu endorseri şi lideri de opinie în comunităţile lor, iar cea mai importantă a fost cea sub hashtag-ul #nueorusine. Practic, am legat preconcepţia asta, cum că salatele ar fi consumate eminamente de femei şi am trimis salate la testat sub acest hashtag domnilor, care pe lângă faptul că au început să consume salate, prestau tot felul de activităţi… casnice, să spunem. A fost un succes campania si continuăm să căutăm să susţinem tonul acesta jucăuş şi creativ al brandului, <<glăsuit >> de personajul Madame de Frisee.”, spune Nicoleta Scarlat, Eisberg.