E┼čti o persoan─â geloas─â? Iat─â ce ri┼čti!

1 2 jpg jpeg

Speciali┼čtii sus┼úin c─â starea continu─â de ├«ngrijorare, ├«n special care se manifest─â la v├órsta a doua, este asociat─â cu un risc ridicat de apari┼úie a afec┼úiunilor creierului, printre care ┼či Alzheimerul.

La studiul, realizat de oamenii de ┼čtiin┼ú─â britanici pe o perioad─â de 38 de ani, au participat 800 de femei cu v├órsta cuprins─â ├«ntre 30 ┼či 50 de ani.

Pe perioada cercet─ârii, participantele au completat ├«n mai multe r├ónduri teste de personalitate care au cuprins ├«ntreb─âri legate de st─ârile prin care treceau zi de zi, dar ┼či de nivelul de stres.

La finalul studiului, 153 de participante au fost diagnosticate cu demen┼ú─â. Dup─â ce au analizat testele, cercet─âtorii au observat c─â participantele care aveau constant o stare de ├«ngrijorare, erau geloase sau treceau u┼čor de la o stare la alta aveau o predispozi┼úie mai mare de a fi diagnosticate cu Alzheimer.

,,Personalitatea persoanei poate influen┼úa foarte mult riscul pe care ├«l are de a dezvolta demen┼ú─â sau alte afec┼úiuni cerebrale. Important este ca toate schimb─ârile de comportament s─â fie observate din timp, iar persoana s─â mearg─â la medic pentru a ├«ncepe tratamentul peventivÔÇŁ, a afirmat Clare Walton, medic ├«n cadrul Societ─â┼úii Britanice de Alzheimer.