Eşti o persoană geloasă? Iată ce rişti!

1 2 jpg jpeg

Specialiştii susţin că starea continuă de îngrijorare, în special care se manifestă la vârsta a doua, este asociată cu un risc ridicat de apariţie a afecţiunilor creierului, printre care şi Alzheimerul.

La studiul, realizat de oamenii de ştiinţă britanici pe o perioadă de 38 de ani, au participat 800 de femei cu vârsta cuprinsă între 30 şi 50 de ani.

Pe perioada cercetării, participantele au completat în mai multe rânduri teste de personalitate care au cuprins întrebări legate de stările prin care treceau zi de zi, dar şi de nivelul de stres.

La finalul studiului, 153 de participante au fost diagnosticate cu demenţă. După ce au analizat testele, cercetătorii au observat că participantele care aveau constant o stare de îngrijorare, erau geloase sau treceau uşor de la o stare la alta aveau o predispoziţie mai mare de a fi diagnosticate cu Alzheimer.

,,Personalitatea persoanei poate influenţa foarte mult riscul pe care îl are de a dezvolta demenţă sau alte afecţiuni cerebrale. Important este ca toate schimbările de comportament să fie observate din timp, iar persoana să meargă la medic pentru a începe tratamentul peventiv”, a afirmat Clare Walton, medic în cadrul Societăţii Britanice de Alzheimer.