Cocoaşa de smartphone, boala noii generaţii

1 2 jpg jpeg

Specialiştii americani au botezat afecţiunea sindromul „text-neck”, care se poate traduce drept „cocoaşa de smartphone”.

Deşi de multe ori nu realizezi, coloana ta are o postură incorectă de fiecare dată când foloseşti un dispozitiv electronic menit să îţi faciliteze viaţa.

„De fapt, este ca şi cum ai creşte bonsai: oasele răspund exact în acelaşi fel ca şi lemnul. Dacă forţezi o anumită direcţie a creşterii timp de mult timp, exact în direcţia aceea va creşte“, adaugă doctorul Piet Van Loon, co-autor al studiului care alertează lumea medicală despre noua boală care îi ameninţă pe copii.

Citeşte: Jumătate din români au probleme cu coloana vertebrală

Probleme ale coloanei vertebrale

Menţinerea unei posturi vicioase pe perioade mari duce la deformări ale stucturii osoase. Corpul nu ştie să facă diferenţa între o poziţie vicioasă de moment şi una de lungă durată.

O musculatură slab dezvoltată, nu va putea să susţină masa osoasă şi va favoriza apariţia cifozelor, a scoliozei şi cel mai adesea a lombosciaticii.

În timp problemele coloanei duc la apariţia problemelor respiratorii şi cardiovasculare.

Citeşte şi: Sfaturi ca să îţi menajezi coloana

Probleme de vedere

Privitul în telefon a efecte nocive asupra săătăţii ochilor tăi.

„Prezbiopia, sau incapacitatea de a te concentra la obiecte aflate la mică distanţă, apare pe la 40 de ani, motiv pentru care multe persoane adulte au nevoie de ochelari. Oamenii îşi dau seama că au probleme cu vederea abia când nu mai pot citi un ziar, asta în timp ce au tendinţa de a ţine telefonul cât mai aproape de ochi, mult mai aproape decât ar ţine un ziar“, explică doctorul Barsam.

Ce alte probleme de sănătate poate provoca tehnologia modernă

Tenul poate să sufere din cauza tehnologiei moderne, pentru că, datorită radiaţiilor emise, există riscul apariţiei acneei.

Auzul nici el nu este iertat. Mai ales din cauza faptului că folosirea căştilor face ca ambele timpane să fie expuse zgomotului constant şi radiaţiilor emise.