Burta de bere – doar un mit

1 2 jpg jpeg

Studiul demonstrează că un consum moderat de bere nu influenţează indicele de masă corporală, circumferinţa abdominală sau raportul talie/şold, unii dintre cei mai relevanţi indicatori somatici pentru statusul ponderal.

Realizat în perioada martie-aprilie 2014, la nivel naţional, studiul a fost coordonat de Corina-Aurelia Zugravu, medic primar în Nutriţie şi Igiena Alimentaţiei şi preşedinte al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

,,Iată că la doar un an distanţă de la lansarea primului studiu derulat în România pe tema consumului moderat de bere, putem să facem publice rezultatele celei de-a doua cercetări. Dacă anul trecut demonstram relaţia dintre consumul moderat de bere şi activitatea de memorare şi nivelul de atenţie, anul acesta reuşim să distrugem unul dintre miturile asociate berii, acela că ar fi vinovată pentru apariţia <<burţii de bere>>. Ne bucurăm că putem să venim cu veşti bune pentru iubitorii acestei băuturi cu multiple calităţi”, a precizat medicul Corina Zugravu.

În cadrul studiului au fost incluşi 1.508 subiecţi, femei şi bărbaţi, cu vârsta de peste 18 ani, din mediul rural şi urban. Aceştia au răspuns întrebărilor dintr-un chestionar standard şi au fost supuşi unor măsurători de circumferinţă abdominală, dar şi la nivelul şoldurilor.

Un consum moderat de bere se referă la o cantitate zilnică de 660 ml de bere pentru bărbaţi şi 330 ml de bere pentru femei, cu cel mult 5% alcool.