3 ceşti de ceai negru pe zi te ţin departe de dentist

2 jpg jpeg

Studiul coordonat de expertul Carrie Ruxton, de la Fundaţia Britanică de Nutriţie, a scos la iveală alt beneficiu major în cazul consumului de ceai negru.

Potrivit rezultatelor din experiment, persoanele care au băut cel puţin trei ceşti de ceai negru pe zi au avut mai puţine probleme cu dantura, mai precis numărul cariilor a fost substanţial redus, iar bolile gingivale au dispărut.

Investigaţiile au arătat că substanţele din ceaiul negru ajută la menţinerea sănătăţii dinţilor şi îi protejează de riscul de degradare a acestora.

Oamenii de ştiinţă au analizat concluziile ultimelor studii în domeniu şi au constatat că ceaiul negru combate bacteriile Streptococcus mutans şi Lactobacillus, ambele asociate cu apariţia cariilor şi a problemelor gingivale.

În ceea ce priveşte ceaiul verde, s-a observat acelaşi efect referitor la sănătatea danturii. Substanţele din ceaiul verde au o proprietate în plus, pe lângă ceaiul negru, combate mirosul neplăcut al gurii produs de halenă şi neutralizează compuşii pe bază de sulf.