1,5 milioane de români suferă de obezitate

1 2 jpg jpeg

Pentru a vedea cu exactitate care este impactul chirurgiei metabolice, cunoscute ┼či ca chirurgia obezit─â┼úii, Spitalul Ponderas, ├«n colaborare cu Institutul Na┼úional de Diabet, Nutri┼úie ┼či Boli Metabolice ÔÇ×Prof. Dr. N. PaulescuÔÇŁ Bucure┼čti, Institutul de Biologie ┼či Patologie Celular─â ÔÇ×Nicoale SimionescuÔÇŁ ┼či Universitatea de Medicin─â ┼či Farmacie ÔÇ×Carol DavilaÔÇŁ, va demara o nou─â cercetare (CREDOR).

Studiul va ├«ncepe ├«n luna septembrie a acestui an ┼či va analiza impactul chirurgiei metabolice asupra remisiei diabetului zaharat de tip 2 la pacien┼úii cu obezitate.

ÔÇ×La nivel mondial s-a dovedit c─â o alternativ─â a tratamentului clasic pentru diabetul zaharat de tip 2 este chirurgia metabolic─â, aceasta fiind ┼či cea mai eficient─â solu┼úie at├ót din punct de vedere al costurilor, c├ót ┼či medical. Cred cu t─ârie c─â este timpul ca aceste tehnici chirurgicale cu rezultate extraordinare s─â fie recunoscute ┼či ├«n Rom├ónia ca tratament alternativ al diabetuluiÔÇŁ, spune C─ât─âlin Cop─âescu, medic primar Chirurgie General─â, director al Spitalului Ponderas.

Chirurgia metabolică este alternativă modernă a tratamentului pentru diabetici, iar remarcabil este faptul că operaţiile metabolice pot duce la ameliorarea până la remisia diabetului zaharat de tip 2 înainte de a avea loc pierderea semnificativă în greutate.