Alegerea cremei antirid. Pielea reprezintă cartea de vizită a unei femei, deoarece spune foarte multe despre stilul său de viaţă, moştenirea genetică şi obiceiurile de îngrijire. Pentru a preveni şi estompa ridurile, te ajută şi cremele. Dar pe care să o alegi?

De la ce vârste sunt indicate

Alegerea cremei antirid. Producătorii cremelor antirid garantează că acestea au efecte vizibile asupra tenului. Un studiu publicat în Jurnalul de Dermatologie Cosmetică confirmă faptul că într-adevăr funcţionează şi că îmbunătăţesc calitatea pielii dacă sunt folosite cu regularitate, deoarece rezultatele sunt temporare. Dermatologii recomandă aplicarea lor de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, după vârsta de 30 de ani.

Ţine cont de tipul de ten

Alegerea cremei antirid. Atunci când vrei să alegi cea mai bună cremă antirid, trebuie să iei în considerare şi ce tip de ten ai, deoarece fiecare are nevoi diferite. De exemplu, în cazul unui ten gras trebuie evitate cremele cu uleiuri şi alese cele pe bază de apă, cu o textură mai uşoară, cu acid acetilsalicilic. În cazul unui ten sensibil nu se vor folosi niciodată creme pe bază de retinol, deoarece pot crea iritaţii, ci mai degrabă creme cu o textură grasă.

Alegerea cremei antirid. Ce ingrediente trebuie să conţină

· AHA

Cremele care conţin alfa-hidroxizi acizi (AHA) au proprietatea de a exfolia blând tenul, de a spori producţia de colagen şi de elastină.

· Retinol

Acesta este un derivat al vitaminei A, care acţionează precum un antioxidant, ajutând la regenerarea celulară şi la stimularea producţiei de colagen. De aceea, este considerat a fi unul dintre cele mai bune ingrediente atât pentru redarea elasticităţii pielii, cât şi pentru stoparea ridurilor.

· Antioxidanţi

Vitaminele A, C şi E protejează pielea împotriva radicalilor liberi şi a efectelor nocive cauzate de soare, prevenind îmbătrânirea prematură. Sporesc producţia colagenului, reduc inflamaţiile, petele pigmentare şi conferă un aspect plăcut tenului.

· Oligopeptide

Oligopeptidele, imită colagenul şi elastina, răspunzătoare de elasticitatea pielii. Regăsite în crema antirid, determină pielea să producă mai multe molecule de acest tip, favorizând reducerea vizibilă a ridurilor, mai ales a celor din jurul ochilor.

· Argirelină

Acest compus are efect de lifting şi antirid, fiind de ajutor contra ridurilor de expresie.

· Factor de protecţie

Una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii premature a pielii este expunerea prelungită la soare. Cremele cu factor de protecţie împotriva razelor UVA şi UVB trebuie folosite chiar şi-n zilele înnorate, dermatologii recomandându-le pe cele cu un factor SPF de minimum 15.

· Acid hialuronic

Este o proteină produsă în mod natural de corp, în cantităţi din ce în ce mai mici odată cu înaintarea în vârstă. Netezeşte şi hidratează în profunzime pielea, estompând ridurile.