Riscul de apariţie a cancerului gastric, redus prin consumul legumelor
Cele mai multe dintre simptome sunt mai susceptibile de a fi cauzate de alte lucruri decât cancerul, cum ar fi un virus gastric sau un ulcer.
Cancerul gastric are tendinţa să se dezvolte lent de-a lungul mai multor ani. Înainte de a se dezvolta, modificările pre-canceroase apar adesea în interiorul căptuşelii interioare (mucoasei) stomacului.
Aceste modificări precoce provoacă rareori simptome şi, prin urmare, deseori sunt nedetectate.
Cancerul începe când celulele din organism încep să scape de sub control. Celulele din aproape orice parte a corpului pot provoca cancer şi se pot răspândi în alte zone ale corpului.
Oamenii de stiintă nu stiu exact ceea ce face ca celulele canceroase să inceapă sa se dezvolte in stomac. Au aflat in schimb care sunt cauzele aparitiei bolii. Una dintre ele este infecţia cu o bacterie comună, H. pylori, care cauzează ulcere.
De asemenea, inflamaţia în intestine numită gastrită sau anemia de lungă durată, poate creste riscul de a dezvolta cancer. Alte lucruri care joacă un rol în creşterea riscului includ fumat, obezitate, dieta bogata in alimente afumate, murate sau sărate, genetică, expunerea la azbest. (PM)