Vrei să fii cea mai frumoasă de la petrecere? Iată ce trebuie să faci!

1 tipa in oglinda shutterstock 22998823 jpg jpeg

Este important să te simţi bine în pielea ta, mai ales acum, în prag de Sărbători, când vei avea invitaţi la masă sau vei merge la petrecerea prietenilor de familie. Cu ajutorul câtorva sfaturi simple, vei intra în noul an arătând sclipitoare!

Pentru ten  

Ca să reduci aspectul ridurilor

Poţi încerca o mască din pulpă de mere, gălbenuş şi puţin lapte. Amesteci aceste ingrediente până obţii o pastă, pe care o ţii pe ten 20 de minute, după care clăteşti.   

Cum „ştergi“ urmele oboselii

Dacă ai câteva minute libere şi 2 felii de cartofi proaspeţi, s-ar putea să rezolvi urmele oboselii de pe faţă, cum sunt ochii umflaţi. Întinde-te pe spate şi aplică pe pleoape câte o felie de cartof; după 15 minute, clăteşte-te cu puţină apă călduţă. Substanţele active din cartofi reduc umflăturile şi pungile de sub ochi.

Tonic facial

Cel mai eficient astringent la care poţi apela? Sucul de portocală! Îţi va lăsa pielea netedă şi catifelată. O aplicare pe săptămână este suficientă. Dacă ai pielea foarte grasă, poţi combina sucul de portocale cu zeama de la o jumătate de lămâie.   

Împotriva coşurilor

Ţi-a apărut un coş şi vrei să scapi cât mai rapid de el? Aplică pe el, seara, înainte să mergi la culcare, un pic de pastă de dinţi. Mai poţi încerca şi un truc cu o pastă făcută din câteva picături de apă şi o aspirină pisată.

Nu uita de exfoliere

Un produs de exfoliere bun elimină eficient celulele moarte de la nivelul pielii, responsabile de aspectul tern şi încărcat. În schimb, atunci când tenul este curat, pielea va căpăta o strălucire tinerească şi, de asemenea, crema hidratantă se va absorbi mai uşor şi va acţiona mai eficient.  

Ce fond de ten alegi

  • Dacă ai pielea uscată, vei avea nevoie de o formulă lichidă, cu efect emolient. Aceasta are în compoziţie ingrediente ce asigură gradul optim de umiditate a pielii şi acoperă mai bine.
  • Pentru pielea grasă, recomandat ar fi un produs pudră, fără uleiuri în compoziţie. Aceste variante conţin ingrediente care absorb sebumul, lăsând un aspect mat şi un finisaj neted. Fondul de ten mineral este şi el recomandat, particulele sale uscate reţinând umezeala. 
  • Tenul acneeic ar trebui îngrijit şi machiat exclusiv cu produse dermato-cosmetice, ce au la bază şi acid salicilic.
  • Dacă ai un ten mixt, optează pentru un fond de ten sub formă de pudră.

Pentru mâini Dacă ai mâinile crăpate, uscate sau iritate

Frigul şi produsele de curăţare usucă mâinile, aşa că este nevoie să le acorzi atenţia cuvenită. Ţine-le cufundate 5 minute în apa în care ai fiert o câteva frunze de dafin, de nuc şi o tijă de ţelină. Usucă-le prin tamponare, cu un prosop, şi apoi foloseşte o cremă hidratantă sau una cu glicerină. Este recomandat să foloseşti şi uleiuri hrănitoare, cum ar fi cel de susan sau de cocos.

Măşti pentru mâini fine

  • Fă un amestec din părţi egale (2 linguriţe) de bicarbonat de sodiu, miere şi suc de lămâie. Masează-ţi mâinile cu el şi lasă masca să acţioneze 5 - 10 minute.
  • Amestecă o linguriţă de parafină cu una de glicerină, masează-ţi mâinile şi rămâi aşa peste noapte. Poţi adăuga în amestec şi o capsulă de vitamina E.

Pentru picioare

Trucuri pentru călcâie

  • Adaugă câteva linguri de făină de porumb într-un lighean cu apă caldă şi ţine-ţi picioarele la înmuiat 10 minute, înainte să mergi la culcare.  
  • Pune la copt o ceapă şi apoi zdrobeşte-o, pentru a obţine o pastă. Aplic-o pe călcâie şi înveleşte-ţi picioarele într-o folie alimentară, timp de 20 de minute, apoi clăteşte. Urmează această procedură în fiecare seară, până observi diferenţa.
  • După baie, dă-te pe picioare şi călcâie cu ulei de muştar sau de cocos (presat la rece), pentru a profita de momentul în care porii sunt deschişi şi absorb mai bine umezeala. Lasă să acţioneze 5 minute şi apoi tamponează cu un şervet de hârtie surplusul.
  • Adaugă  ½ de linguriţă de oţet la ½ o jumătate de cană de zer. Fă-ţi cu acest amestec un masaj la glezne şi călcâie şi, după 5 minute, spală-te cu apă călduţă.

Pentru păr

Tratează problema părului gras

Pentru a-ţi menţine părul moale şi strălucitor, fără sebum în exces şi nevoia imperativă de a te spăla la 2 zile pe cap, aplică o mască pe bază de gălbenuş, o dată pe săptămână. Amestecă-l cu o furculiţă, întinde-l pe păr şi masează bine scalpul. Înainte de şamponare, de asemenea, mai poţi aplica şi o cataplasmă făcută din suc de lămâie.

Ca să scapi de mătreaţă

Substanţa activă din aspirină, acidul salicilic, este folosită în majoritatea şampoanelor dermatocosmetice antimătreaţă, datorită beneficiilor sale. Ca să nu dai foarte mulţi bani pe astfel de produse, poţi urma un truc simplu: pisează 2 aspirine, iar pulberea obţinută combin-o cu cantitatea de şampon pe care o foloseşti când îţi speli părul. Lasă amestecul pe păr timp de 1-2 minute, apoi clăteşte bine.

Pentru volum de durată

După ce te-ai spălat pe cap, clăteşte-ţi părul cu suc de mere sau cu oţet de mere. Acesta revigorează părul şi îi menţine volumul.