Visele îţi spun de ce boală suferi

1 2 jpg jpeg

Migrenele te fac să visezi urât

Coşmarurile pot fi un avertisment pentru dezvoltarea migrenelor. Durerile de cap pot apărea în timpul somnului, potrivit unui studiu realizat pe 37 de pacienţi.

Odată apărute, nu de puţine ori sunt urmate de coşmaruri. O teorie în acest sens este aceea că durerile de cap provoacă schimbări la nivelul creierului.

Sarcina îţi schimbă visele

Schimbările hormonale din organism, ca de exemplu cele care apar în timpul perioadei de sarcină ori după naştere pot face o femeie să visezi mai mult decât de obicei. Tot în aceste perioade pot apărea şi mai multe coşmaruri, spun specialişitii.

Şi alimentaţia are legătură cu ceea ce visezi

O noapte în care ai visat urât poate fi precedată de o seară în care ai luat o cină bogată în alimente condimentate sau în care te-ai culcat cu stomacul plin. Mai mult, o durere de stomac poate fi cauza unui vis urât, iar tu să te trezeşti total întors pe dos.

Coşmaruri şi când ai febră

Ei bine, dacă te numeri printre cei care ignoră simptomele atunci când se îmbolnăvesc, poate că un coşmar te poate face să realizezi că ai o problemă de sănătate.

Potrivit cercetătorilor americani de la Clinica Mayo, afecţiunile care dau febră, precum unele infecţii din organism, pot cauza unele coşmaruri.

Şi stresul „se citeşte“ în vise

Stările de anxietate şi stresul pot cauza vise supărătoare şi somn agitat. Dacă visezi că pierzi ceva, că alergi după tren sau după avion sau că nu reuşeşti să ajungi la timp la serviciu, poţi pune acest lucru şi pe seama stresului.

E semn că trebuie să o laşi mai moale. Poţi, de asemenea, să bei un ceai de tei înainte de culcare, care să te ajute să te relaxezi.

Poţi avea probleme cu inima

Coşmarurile pot fi şi semnul unor probleme cardiace, potrivit unui studiu efectuat pe mai mult de 6.000 de persoane. În urma cercetării, s-a constatat că riscul de a avea coşmaruri este de trei ori mai mare în rândul persoanelor care au bătăi neregulate ale inimii, în timp ce riscul creşte cu până la şapte ori în rândul persoanelor care acuză dureri în piept.