Taie greaţa, te scapă de răceli, uşurează digestia şi atenuează durerile reumatice.. Totuşi, studiile realizate în ultimii ani arată că preparatele cu ghimbir pot fi folosite pentru o gamă largă de afecţiuni. Iată care sunt acestea. Leac pentru febra musculară

Dacă ai făcut efort fizic intens şi s-a instalat febra musculară, poţi atenua disconfortul consumând zilnic puţin ghimbir proaspăt. Astfel, specialiştii americani au demonstrat că durerile musculare sunt semnificativ atenuate în cazul persoanelor care iau zilnic, după progamul de sport, câte două grame de praf de ghimbir.

Înfrumuseţează pielea

Substanţele conţinute de ghimbirul stimulează circulaţia sângelui, ajută la combaterea obosealii, şi au o acţiune revigorantă şi antioxidantă, contribuind la regenerarea pielii. În plus, planta este de ajutor şi dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, deoarece stimulează metabolismul. Poţi folosi ghimbirul sub formă de ceai (se taie rădăcina de ghimbir în fâşii, se adaugă 250 ml de apă clocotită şi se lasă la infuzat timp de 10 minute), de praf sau de tinctură ori în bucătărie, la condimentarea mâncărurilor. De asemenea, siropul de ghimbir (se fierb rizomi de ghimbir într-un sirop de zahăr) are proprietăţi afrodisiace.

Scade nivelul de colesterol

Ultimele cercetări au demonstrat că ghimbirul ajută la reducerea nivelului de colesterol, fiind un remediu benefic persoanelor care suferă de boli de inimă. De asemenea, preparatele cu ghimbir sunt indicate pentru atenuarea durerilor cauzate artrita reumatoidă, planta fiind recunoscută şi pentru proprietăţile ei de atenuare a simpromelor de răceală, de gripă şi de astm.

Remediu anticancer

Consumat cu regularitate, ghimbirul contribuie la prevenirea cancerului. De altfel, un studiu recent arată că pudra de ghimbir ajută la distrugerea celulelor canceroase în cazul femeilor diagnosticate cu cancer ovarian. În plus, cercetătorii de la Centrul Medical al Universităţii Rochester din SUA au constatat că persoanele care fac chimioterapie resimt mai puţin efectele adverse ale tratamentului dacă iau zilnic câte o jumătate de linguriţă de ghimbir.

Te scapă de răul de transport

Potrivit specialiştilor, ghimbirul reduce şi previne senzaţia de greaţă şi ameţeala apărute atunci când mergi cu maşina, cu avionul sau cu vaporul, în cazul în care suferi de rău de transport. Cea mai indicată în această situaţie este tinctura de ghimbir. Astfel, se iau câte 10 picături de tinctură la o cană cu apă, de trei-patru ori pe zi. Poţi lua şi capsule cu ghimbir de două-trei ori pe zi, primul comprimat fiind bine să îl administrezi o jumătate de oră înainte de a pleca la drum. În plus, poţi bea şi băuturi răcoritoare ce conţin această plantă sau poţi mesteca o bucată de ghimbir proaspăt.